×
Meny

Delar - Freeskates

Vilka freeskates delar behövs?

Freeskates, även kallade urban skates eller freestyle inlines, är ett perfekt sätt för att ta sig runt på stan eller ha kul i skateparken. Dock så kommer dina delar att slitas ner desto mer du använder dina freeskates, och eventuellt behöver de bytas ut. Det rekommenderas att man kontrollerar delarna på sina freeskates efter varje skate session.

Freeskate hjul, ramar, kullager, spännen och liners kan alla ha en negativ påverkan på din upplevelse om de ej är i ordentligt skick. Det är alltid en bra ide att ha nya freeskates delar tillgängliga om något skulle gå sönder och behövas bytas ut.

Delar freeskates - när ska de bytas ut?

Som tidigare nämnt så är det din användning som avgör hur ofta du behöver byta ut dina freeskates delar. Det är viktigt att regelbundet kontrollera de olika delarna.

Hjul och kullager

Freeskate hjul slits ner beroende på hur mjuka de är och hur ofta de används. Dina hjul bör aldrig slitas ner för mycket, annars kan de bli svåra att kontrollera, vilket kan resultera i ett farligt fall. Dina kullager är troligtvis de känsligaste delarna på dina freeskates, men om de rengörs regelbundet och hålls borta från smuts, kan de hålla i flera år. När du kan märka att du inte längre kan rulla smidigt fram med dina freeskates, så kan det dock vara tid att byta till nya kullager.

Liners och spännen

Dina freeskates liners kan slitas ner snabbare än själva kängorna då de är tillverkade av ett mjukt material. Det kan vara en god ide att använda någon form av antibakteriell spray för att motverka uppkomst av bakterier och mögel. Spännen spelar en viktig roll för den generella stabiliteten när du är ute och rullar. De håller vanligtvis i lång tid, men de kan knäckas om de är tillräckligt utslitna, vilket kan påverka din säkerhet.

Bromsar

Om du önskar att montera en broms på dina freeskates så kom ihåg att bromsklossen slits ut relativt fort. Ytan du åker på, din vikt samt hur ofta du åker avgör hur ofta du behöver byta ut bromsklossen. Kom ihåg att regelbundet kontrollera din bromskloss.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor