×
Meny

Kullager - Freeskates

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ

Bra att veta

Vad är freeskate kullager för något?

Freeskate kullager finns placerade inuti hjulen och hålls på plats av en hjulaxel. De är en viktig del av din setup eftersom de gör det möjligt för dina hjul att snurra. Vilken typ av kullager du väljer kommer att göra skillnad när det gäller hastighet och energieffektivitet.

Att välja rätt freeskate kullager

Vilka freeskate kullager du ska välja beror på en rad faktorer - material, precision (ABEC-klassificering), åkstil och skicklighetsnivå.

I allmänhet använder barn och nybörjare ABEC 3 eller ABEC 5 lager, medan åkare på medel och avancerad nivå föredrar ABEC 7 eller ABEC 9. Om du är en avancerad åkare som gillar att göra hopp, shredda eller dans och slalomåkning kanske du föredrar en uppsättning kullager i keramik eller så kallade swiss kullager.

Att underhålla dina freeskate kullager regelbundet är hemligheten till lång hållbarhet, särskilt om du åker ofta. Ta en titt på vår guide om Rensning och smörjning av kullager för att lära dig mer om underhåll av kullager.

Freeskates spacers, små men viktiga komponenter

Även om de är en av de minsta delarna i dina freeskates setup så ska du inte underskatta vikten av spacers. Spacers för freeskates placeras mellan kullagren och ser till att minska belastningen och friktionen på dem.

De två beslut som måste fattas när det gäller spacers är storlek och material. Storleken är den viktigaste aspekten och du kan välja mellan 6 mm och 8 mm. Kom dock ihåg att storleken du behöver bestäms av specifikationerna för dina befintliga freeskates, nämligen axeldiametern.

Materialet är en personlig preferens och du kan vanligtvis välja mellan plast- eller metall spacers, de flesta åkare väljer aluminium eftersom det har en bra kombination av lätt vikt och hållbarhet.

Om du vill ha mer information om specifika detaljer om spacers kan du läsa vår guide om spacers där du får en genomgång av det viktigaste.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor