×
Meny

Snow Scooters

Vad är en snow scooter?

En snow scooter eller snösparkcykel som man även kan kalla det beskrivs bäst som en trick sparkcykel på snö. Istället för att ta sig fram på hjul så har en snow scooter i fram och bak en typ av skida som kan glida fram genom snön. Resterande design är mycket lik en vanlig trick sparkcykel, med ett deck, framgaffel, clamp och handtag.

Oavsett om det är en snowscoot för barn eller vuxna så är de riktigt kul att åka på då de kan användas på många olika sätt. Liksom en trick sparkcykel kan en snow scooter användas på platt underlag där du kan öva på hopp, tricks och freestyle stunt. Om du är ute efter hastighet så kan du även använda den i backar eller preparerade pister. De mer erfarna åkarna kan till och med ta en sväng ut i off pisten och njuta av den orörda pudersnön.

Hur fungerar en snösparkcykel

En snösparkcykel kontrolleras genom att svänga på styret och fördela din vikt i den riktning du önskar att åka. Dessa två rörelser hjälper kanten på skidan att få grepp i snön och på så sätt utföra en effektiv sväng. Hur stannar man med en snösparkcykel? Att släpa den ena foten i snön är ett enkelt sätt att bromsa om du inte har så hög hastighet. Vid högre hastigheter är en möjlighet att svänga runt och upp i backen igen för att på så sätt låta gravitationen bromsa ner hastigheten. Det är även möjligt att stanna liksom med ett par skidor, där kanterna används för att få grepp i snön.

En snowscoot är ett riktigt kul alternativ till aktiviteter som snowboard, skidor eller pulka. Speciellt för dig som redan har ett intresse för att åka sparkcykel. En annan alternativ vintersport som har vuxit fram är en snowskate vilket är en motsvarighet till en skateboard på snö. Du finner mer information om de här - Snow skateboards / snowskates

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor