Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Vevparti

  Filter
Färger
Varumärken
Krank längd/Typ
Bottom Bracket

Bra att veta

Vad är en freestyle BMX krank?

En BMX krank eller vevparti som det även kallas är de metall armar som kopplar pedalerna till cykelns bottom bracket (vevlager). Ett freestyle BMX krankset är designat för att vara robust och är en viktig del för att skapa framåtrörelsen hos en BMX. I jämförelse med en race BMX krank som är gjord av aluminium eller kolfiber, är en freestyle BMX krank gjord av stål eller chromoly.

Freestyle BMX vevparti - Vilka typer finns det?

Det finns tre huvudsakliga typer av krankset för en freestyle BMX: 1-piece, 2-piece och 3-piece. En 1-piece krank hålls på plats av kullager och är något man typiskt finner på modeller för nybörjare och äldre varianter. En 2-piece krank kommer med en krank bult, är lätt att installera och innehåller en spindle som är inbyggd i en av armarna. Ett 3-piece freestyle BMX vevparti är den vanligaste typen hos freestyle BMX cyklar. De är vanligtvis tyngre, men mer solida än 2-piece varianten, och ofta lite bredare.

Freestyle BMX krankset - hur långa armar behöver jag?

Ett freestyle BMX kranksets armar kommer i flera olika storlekar med allt ifrån 125 mm till 190 mm, men de flesta åkare väljer 170 mm eller 175 mm.

Hur långa krank armar du vill ha är i slutändan ett personligt val, men det kommer att påverka din åkning. Om du vill åka snabbt är det rekommenderat att välja längre armar. Om du är mer intresserad av att åka street är det rekommenderat att välja kortare armar för att få mer utrymme.

Slutligen är det viktigt att kolla så att ditt vevparti är kompatibelt med dina pedaler och att du vet vilken storlek ditt vevlager är.

Är race BMX mer din grej, kan du spana in våra Race BMX kranks.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor