×
Meny

Aggressive Inline Hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är aggressive inline hjul?

Diametern på aggressive inline hjul är mindre än andra inlines hjul. Dess diameter sträcker sig mellan 54mm till 64mm och de mindre storlekarna ger åkaren möjlighet för att komma närmre marken för ökad kontroll, snabb acceleration och perfekta grinds. Aggressive inline hjul är mycket hårda och har ofta en platt profil vilket får de att likna en rundad rektangel. Syftet med denna design är att förse aggressive skaters med en stor och stabil yta att landa på vid tricks och hopp.

Hur väljer jag hjul till aggressive inlines?

Vilka hjul till aggressive inlines du ska välja beror på din åkstil. Hårdare hjul bidrar till högre hastighet men fungerar inte optimalt för vardaglig åkning genom stan. De rekommenderas för aggressive park åkare som kör på släta ytor. Mjukare hjul presterar väl på grövre ytor och används ofta av de aggressive skaters som utför tricks i sin omgivning, även kallat street stil.

Hjul aggressive skates - Platt, rund & bullet profil

Som tidigare nämnt föredrar aggressive skaters ofta hjul med en platt profil. De förbättrar inte bara stabiliteten men hjälper även åkaren med att smidigare utföra grinds utan att fastna.

Dock så finns det även hjul till aggressive inlines med rund eller bullet (spetsig) profil. Hjul med en rund profil föredras ofta i en urban omgivning, då de bidrar med god stabilitet och förmåga att svänga. Hjul med en bullet profil är den mest dynamiska typen av hjul som ger åkaren hög fart och snabba svängar, dock på bekostnad av stabiliteten. Denna typ av hjul rekommenderas för slalom och freestyle runt om i stan.

Grindhjul till Aggressive skate för räcken, boxar och mer

Grindhjul är, som namnet antyder, gjorda för att grinda vid aggressive inlinesåkning. De är inte till för att rulla på och därför är hjulen betydligt hårdare och mindre än vanliga aggressivehjul. Medan normala inlineshjul kan ha en hjulhårdhet på cirka 80-90 på durometerskalan är aggressivehjul gjorda för att vara så hårda som möjligt. Hjulhårdheten ligger normalt över 100A.

Anledningen till att hårda inlineshjul används till grinds är för att hjulen enkelt kan glida på räcken, boxar och andra föremål utan att plötsligt greppa tag i ytan. Mjukare hjul skapar mer friktion och kan göra att åkaren tappar balansen och faller. Om du åker med en antirocker-ram kan du, förutom att byta grindhjul, även byta de främre och bakre hjulen på dina aggressive inlines när det är dags att uppgradera.

En annan produkt som kan förbättra dina grinds är Skate Wax.

Om du letar efter större hjul för hobby åkning eller speed skating, kolla in våra Freeskate hjul och Speed hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor