×
Meny

Våtdräktshuvår & Surfhuvor

  Filter
Varumärken
Storlek

Hur tjock ska en neoprenhuva vara?

Huvans tjocklek mäts i millimeter och ju tjockare huvan är, desto mer värme kan den behålla. Spannet ligger ungefär mellan 1 och 6 mm, där de tjockaste våtdräktshuvorna är menade för de kallaste temperaturerna. Huvor med 2 eller 3 mm neopren är ett vanligt val för många vattensportentusiaster som vill ha lite extra värme.

Ska neopren mössan stoppas in i kragen på våtdräkten?

Ska våtdräktshuvan sitta i våtdräkten eller ska den sitta på utsidan? Detta är en av de stora frågorna, och för vissa är det nästan en religiös fråga. Om du väljer att stoppa in neoprenhuvan i våtdräkten kommer du definitivt att hålla värmen bättre, men det kommer också att leda till att mycket mer vatten kommer in i våtdräkten. Experimentera gärna på båda sätten och ta reda på vad du föredrar.

Neoprenmössor är ett alternativ till en huva, där du inte behöver tänka på om du ska stoppa in den eller inte. De täcker inte lika mycket hud men är lätta att ta på och av. För fler accessoarer som du kanske vill ha med dig på dina vattensports äventyr kan du kolla in våra Våtdräktstillbehör.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor