×
Meny

Neoprenhuvor

  Filter
Varumärken
Storlek

Aldrig 'brain-freeze' igen

En bra surfhuva eller neoprenhuva ska först och främst isolera ditt huvud och hålla dig varm. Om du har försökt surfa i riktig kyla kanske du också har upplevt hur det isar i huvudet, eller "brain freeze" p g a snabba temperaturändringar. En tjock surfhuva av hög kvalitet förhindrar att det sker.

Alla surfhuvor i vårt sortiment håller hög kvalitet och kommer från topp-producenter inom vattensport. Så om du köper din nästa neoprenhuva här hos SkatePro, bör du ha en huva som tjänar dig väl under många år.

Om du har lång hals ska du förstås köpa en huva med lång hals. Det är viktigt att huvan täcker hela halsen.

Som med allt annat inom våtdräkter och neopren vill du vara säker på att luvan passar ordentligt. Om den är för stor kommer vatten sippra in, vilket försämrar den värmande effekten. Med andra ord kommer den inte hålla dig varm. Om den är för liten kommer den inte vara bekväm, och du kan ha problem att andas i den.

Stoppa in neoprenhuvan eller inte?

Ska surfhuvan stoppas in i våtdräkten eller sitta utanför? Det är en av de stora frågorna, och närmast religion för vissa. Om du väljer att stoppa in den, har du definitivt bättre förutsättningar att hålla dig varm om huvudet - men det kommer också resultera i att mer vatten kommer in i våtdräkten än annars.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor