×
Meny

Freeskates

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Hjul diameter
Nivå
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är freeskates?

Freeskates, även kallade freestyle skates och urban inline skates, är mångsidiga inlines som ofta används i stadsmiljö. De är konstruerade med mer stöd och hållbarhet än klassiska fitness inlines, då de kommer med en hög cuff och ett hårt skal i kombination med en kort frame, vilket ger åkaren optimalt ankelstöd och manövreringsförmåga.

Freeskates är sammansatta med lätta och starka aluminiumramar och finns i både 3-hjul och 4-hjul setups. Freeskate inlines kan köpas med både små och stora hjul, beroende på vilken typ av miljö du åker i och vad du vill göra med dem.

Innan du köper ett par freestyle inlines, kom ihåg att kolla storleksguiden, då alla märken konstruerar sina kängor på olika sätt.

Välj rätt freeskate inlines

Som tidigare nämnt, vilka freeskates som är rätt för dig beror på din åkstil och i vilken miljö du tänker åka. Freeskate åkning kan kategoriseras i två olika stilar, slalomåkning eller stadsåkning.

Slalomåkning är en disciplin som generellt utförs på jämna underlag, med målet att kryssa mellan koner och utföra skarpa svängar och hopp. 80mm - 84mm i diameter är en vanlig hjulstorlek för slalom freeskate hjul då de ger snabb acceleration och optimal rörlighet.

Stadsåkning är en åkstil som passar dem som vill cruisa i staden och nå höga hastigheter. För denna disciplin är hjul med ett diameter mått mellan 90mm - 125mm ett bra val. Stora hjul ger mindre manövreringsförmåga men de rullar bra över de flesta ytor vilken gör det möjligt att ta sig över kullerstenar och gräsplättar.

Vill du veta mer om freeskates? Kolla in våran Guide till köp av freeskates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor