×
Meny

Off-Road Skating

Off-Road skating kombinerar sport och natur

Off-road åkning som även kallas dirt skating, är en form av inlines åkning som utförs i terräng så som dirt tracks och skogsstigar. På grund av det grova, ojämna underlaget är off-road åkning inte möjligt med ett par vanliga fitness inlines. Anledningen till detta är att fitness inlines är utrustade med mindre hjul och kullager som inte är gjorda för off-road åkning.

Om du önskar att utforska skogsstigar runt om i naturen oavsett väder och underlag, så behöver du ett par robusta off-road inlines med stora, luftfyllda hjul. Off-road åkning är mest passande för mer erfarna åkare som redan har god balans och teknik, är bekant med grov terräng och som njuter av att spendera massor av tid ute i naturen.

Olika stilar inom Off-Road åkning

Off-road åkningen kan delas upp i två generella grenar - downhill och längd. Längd stilen är en kombination av vandring, rullskidor och inlines. Denna typ av åkning utförs vanligtvis med ett par stavar som hjälper åkaren att ta sig fram över ojämn platt terräng. Utöver det så har off-road skates för längd åkning en uppsättning med två hjul, likt ett par rullskidor.

Downhill off-road åkning utförs vanligtvis i områden med backar och kullar. Där kan åkaren rulla ner för grästäckta slätter i alla typer av väder - till och med när den första snön har fallit. För att undvika skador är det dock inte rekommenderat att åka ner för branta backar. Downhill stilen utförs vanligtvis utan stavar och med en uppsättning av tre hjul.

Om du är intresserad av fritid eller träningsåkning på jämnare underlag, kolla in våra kategorier med Inlines och Freeskates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor