×
Meny

Speedskate hjul

  Filter
Varumärken
Diameter
Hjul hårdhet
Kärna material

Bra att veta

Vad är speedskate hjul?

Speed eller race hjul är en speciell typ av hjul som är skapad för de inlinesåkare som tävlar i maraton, race eller bara vill rulla så snabbt som möjligt på gatan.

Jämfört med vanliga inlineshjul så är speedskate hjul ofta större och hårdare. Denna typ av hjul har en spetsig profil för att minska mängden friktion mot underlaget och de är den snabbaste sortens inlineshjul.

Att välja rätt hjul till speedskating

Det första valet du har, är att bestämma dig för vad du vill uträtta med ditt set av speedskate hjul. Dessa hjul kommer i fyra olika diametermått - 90mm, 100mm, 110mm och 125mm. Ju större diameter, desto snabbare kan du rulla.

90mm inlineshjul rekommenderas för nybörjare och barn då de ger mer stabilitet och manövreringsförmåga. 100mm och 110mm inlineshjul ger högre hastighet och är optimalt för både för hobby speed skaters och tävlande. Sist men inte minst, 125mm hjul används av maraton åkare för täcka lång distans så snabbt som möjligt.

Hjul till speedskates vs. rollerblades

Som tidigare nämnt är speedskate hjul större och hårdare än rollerblade hjul, eller inlines hjul som man även kallar det. Inlines hjul är mellan 70mm och 90mm i diameter och är ofta mjukare för att ge bättre grepp på många utomhusytor. Speedskate hjul, däremot, är hårdare och anpassade för att rulla bra på inomhus underlag, race rinkar och jämna ytor utomhus.

Vill du veta mer om inlineshjul? Kolla in våran hjul guide.

Om du letar efter mindre hjul för hobby åkning, kolla in våra hjul till rullskridskor och freeskate hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor