Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

Marathon Skates / Inlines Långdistans

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Hjul diameter
Känga/Skal typ

Bra att veta

Inlines långdistans - Vad är det?

Inlines för långdistans eller marathon skates som man även kallar det är en typ av inlines som är specifikt designad för längre sträckor. I jämförelse med speed skates så har marathon inlines en högre känga vilket förser åkaren med bättre stöd kring ankeln under längre åkning. Denna typ av inlines finner man med en klassisk setup bestående av antingen tre eller fyra hjul. Marathon skates kommer med antingen 100mm, 110mm eller 125mm hjul och använder sig av en lång frame som garanterar stabilitet vid höga hastigheter.

Vilka marathon skates är bäst för långdistans?

Det finns en del olika faktorer att ta hänsyn till vid köp av ett par nya inlines för långdistans åkning: hjul, känga och frames.

För mellan till långa distanser föredrar fitness åkare ofta 100mm eller 110mm hjul som bidrar till en jämn hastighet som inte kräver alltför mycket energi. Även om 125mm hjul kan kännas tyngre så är dessa det optimala valet för marathon åkare som åker mycket långa sträckor. Om kängan ska ha ett mjukt eller hårt skal beror på din personliga preferens. En mjuk känga är ofta mer bekväm och väl ventilerad. En hård känga är dock mer stabil och förser åkaren med mer kontroll. Långdistans åkare föredrar ofta längre frames, eller ramar som det även kallas, för ökad stabilitet och viktfördelning.

Marathon inlines med tre vs. fyra hjul

Som tidigare nämnt kommer marathon skates med en setup bestående av tre eller fyra hjul. Vilken hjul uppsättning du bör välja beror på vilken känsla du är ute efter. Inlines med fyra hjul är mer stabila med bättre viktfördelning. Dock så är de inte lika snabba som en uppsättning med tre hjul och de kan heller ej välja att använda 125mm hjul. En setup med tre hjul är vanligtvis lättare, men mindre stabil i jämförelse med fyra hjul.

Om du är ute efter en mer mångsidig åkning för fritid och hobby, kolla in våra Inlines och Freeskates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor