×
Meny

Race BMX Cyklar

  Filter
Varumärken
Ram namn
Hjul diameter
Framgaffel material
Nivå

Bra att veta

Vad är BMX racing?

Race BMX är en snabb och actionfylld sport där målet är att ta sig runt en 300-400 meter lång bana så snabbt som möjligt. Banan är specialbyggd för BMX racing och de åtta tävlande har som mål att ta sig förbi hopp, gupp och snäva kurvor. Det är en tävlingsbana med ett varv och varje lopp varar i mindre än en minut.

Jämfört med andra BMX stilar är det färre trick och stunts, men race BMX åkare använder sig av en teknik som kallas pumping. Här strävar föraren efter att generera momentum genom att pumpa cykeln i kurvor och gupp.

Vad är en race BMX cykel för något?

Race BMX cyklar är designade för att uppnå höga hastigheter och snabb acceleration. De är byggda specifikt för racing, snarare än för stunts och tricks. Jämfört med freestylecyklar tenderar race cyklar att ha smalare däck eftersom det inte behövs lika mycket dragkraft.

Dessutom anses race BMX cyklar vara mycket lätta jämfört med freestylecyklar eftersom de är tillverkade av aluminium snarare än stål, vilket garanterar en robust och hållbar modell. Med en race BMX cykel är det vanligt att ha en hjuldiameter på 20 tum.

BMX race - vilken storlek ska jag välja?

BMX ramar och däck finns i olika storlekar, trots den standardiserade hjuldiametern. Även om cykelns storlek beror på den enskilda modellen finns det en skala för BMX cyklar som sträcker sig från Micro-mini till Pro XXL. Denna storleksklassning är baserad på cyklarnas ramstorlek.

Det viktigaste att ta hänsyn till är din längd. Ju längre du är, desto längre bör längden på din top tube (den övre delen av ramen) vara. Kolla in vår BMX Race Storleksguide för att ge dig en bättre uppfattning om hur du väljer rätt Race BMX storlek. Att ha rätt storlek i BMX racing är viktigt för att du ska kunna maximera din potential när du åker.

Om du föredrar stunts och tricks framför tävlingsbanan kan du kolla in vårt utbud av Freestyle BMX Cyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor