MENY
BMX
Bra att veta
Filter
 Pris
 Hjul diameter Ram namn
 Styr höjd
 Framgaffel material

Race BMX

Filter »

Namnet BMX kommer av Bicycle Motocross, och som namnet antyder, uppkom sporten av motocross. BMX Race är BMX disciplin som mest liknar klassisk motocross. Sporten tog fart på 1970-talet, men i början var det vanliga cyklar som användes. Efterhand blev BMX också så populärt att cykeltillverkarna började designa riktiga BMX cyklar som gjordes för att användas på jordbaner. Detta innebar cyklar som var starkare och mer hållbara än vanliga cyklar.

Cyklar till BMX Race

20 '' är den vanligaste storleken på BMX Racing cyklar, även om de också fås i andra storlekar, till exempel för barn. Ramen på en BMX Race är betydligt lättare än en Freestyle BMX, eftersom det är vanligtvis gjord av aluminium istället för vanlig stål. Dessa cyklar är speciellt konstruerade för hög hastighet, men de måste också vara hållbara, så att de kan klara av den stress som de utsätts för av hopp och andra utmaningar på jordbanerna. Utöver att kunna använda de till racing så kan många raceing BMX också användas till daglig körning i stan. Det är alltså en mångsidig cykel som du kan använda flera olika saker.

Om BMX Racing

I en klassisk BMX race, tävlar åtta ryttare riders emot varandra. De kör på specialgjorda jordbaner med syftet att nå målet först. Själva loppet i sig går snabbt, ofta varar det inte längre än 30 sekunder. Jordbanor som används för BMX race, har ett brett utbud av hop och svängar med motsatt konfiguration och sitt eget namn. Utöver det är en startbacke som används för att generera den höga hastigheten som ska upprätthållas genom resten av loppet.

Trygg e-handel