×
Meny

Race BMX Cyklar

  Filter
Varumärken
Ram namn
Hjul diameter
Styr höjd
Framgaffel material

Bra att veta

Början på race BMX

Namnet BMX är en förkortning av Bicycle Motocross och som namnet antyder, har sporten en del likheter med just motorcross. Race BMX sporten tog fart under 1970 talet, men i starten användes vanliga cyklar. Efter ett tag blev sporten så populär att cykel tillverkarna började designa BMX race cyklar, specifikt anpassade för dirt tracks. Det innebar starkare och mer hållbara cyklar (även kallade dirt BMX eller cross BMX).

Skillnaden mellan BMX race och freestyle BMX

Den vanligaste storleken av en race BMX är 20", dock så finns det cyklar tillgängliga i flera storlekar, till exempel för barn. Ramen hos en race BMX är betydligt lättare i jämförelse med en freestyle BMX då den är tillverkad av aluminium istället för stål. Dessa cyklar är främst designade för hög hastighet, men de behöver även vara hållbara för att klara av belastningen som uppstår på hopp och dirt tracks. Utöver att vara en passande cykel för BMX racing, är många race BMX cyklar även passande för vardaglig användning. Med en race BMX cykel får du en mångsidig cykel som du kan använda till sport och i vardagen.

Så fungerar BMX Racing

I ett klassiskt BMX race tävlar åtta åkare mot varandra. De åker på speciellt tillverkade dirt tracks med hopp och svängar, och syftet är att ta sig i mål först. Racet i sig är över ganska fort, och är oftast inte längre än 30 sekunder. De dirts tracks man åker i har en bana med hopp och svängar, alla med en specifik design. Utöver det är det en startbacke, vilket är den första backen i racet där åkaren samlar fart.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor