×
Meny

Race BMX Cykel

  Filter
Varumärken
Ram namn
Hjul diameter
Styr höjd
Framgaffel material

Bra att veta

Början av BMX-racing

Namnet BMX kommer av Bicycle Motorcross, och som namnet antyder, uppkom sporten av motorcross. BMX Race är BMX disciplin som mest liknar klassisk motorcross. Sporten tog fart på 1970-talet, men i början var det vanliga cyklar som användes. Efterhand blev BMX också så populärt att cykeltillverkarna började designa riktiga BMX cyklar som gjordes för att användas på jordbanor. Detta innebar cyklar som var starkare och mer hållbara än vanliga cyklar.

Cyklar till BMX Race

20 '' är den vanligaste storleken på BMX Racing cyklar, även om de också fås i andra storlekar, till exempel för barn. Ramen på en BMX Race är betydligt lättare än en Freestyle BMX, eftersom det är vanligtvis gjord av aluminium istället för vanlig stål. Dessa cyklar är speciellt konstruerade för hög hastighet, men de måste också vara hållbara, så att de kan klara av den stress som de utsätts för av hopp och andra utmaningar på jordbanorna. Utöver att kunna använda de till racing så kan många racing BMX också användas till daglig körning i stan. Det är alltså en mångsidig cykel som du kan använda flera olika saker.

Om BMX Racing

I en klassisk BMX race, tävlar åtta åkare emot varandra. De kör på speciallgjorda jordbanor med syftet att nå målet först. Själva loppet i sig går snabbt, ofta varar det inte längre än 30 sekunder. Jordbanor som används för BMX race, har ett brett utbud av hop och svängar med motsatt konfiguration och sitt eget namn. Utöver det är en startbacke som används för att generera den höga hastigheten som ska upprätthållas genom resten av loppet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor