Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skidor

Olika typer av skidor för alpint

När du köper ett par alpin skidor är det viktigt att du överväger vilken typ av skidåkning du främst utövar. Skidor delas upp i olika kategorier baserat på design så att de presterar på bästa sätt i en viss typ av snö och terräng. De 6 kategorierna är all-mountain skidor, slalomskidor, race skidor, freeride skidor, twintip skidor (freestyle) och touring skidor. Det finns en separat sektion för barn skidor, då dessa är designade för att passa bättre till ett barns fysik. De är generellt lättare, kortare och lätta att lära sig med.

Vilka alpinskidor ska jag köpa?

De mest populära modellerna är all-mountain och slalomskidor. De är även kända som carving skidor och de presterar bäst på preparerade pister. All-mountain skidor är aningen mer mångsidiga jämfört med slalomskidor, så de kan användas i flera olika typer av förhållanden, till exempel kan de användas för lättare off-pist åkning.

Freeride skidor är för de som spenderar de mesta av sin tid i off-pisten och i pudersnö. Twintip skidor, även kallat freestyle skidor är gjorda för tricks och hopp i snowparken. Race kategorin innehåller slalomskidor och storslalom skidor som är gjorda för höga hastigheter i branta race backar. Touring skidor är en annan typ av off-pist skidor men de är lättare vilket är viktigt då touring består av mycket gång upp för berget. Speciella touring bindningar och stighudar hjälper åkaren att klättra upp för bergets orörda områden för att nå de.

Om du vill veta mer om hur du ska välja skidor kan du spana in Köp av skidor för nybörjare / Köp av skidor för erfarna skidåkare / Köp av skidor till barn

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor