×
Meny

Speed Skate Frames

Bra att veta

Speed skate frame: tillverkad för höga hastigheter

Vi vet alla att målet med speed skating är att åka så snabbt som möjligt. Inline speed skate frames är designade för att säkerställa att du kan nå höga hastigheter och maximera din prestation. De är byggda med robusta och lätta material, så som aluminium, så att du kan få optimal kraftöverföring.

Det som skiljer en speed skate ram från en vanlig inlines ram är dess låga tyngdpunkt och deras långa hjulbas. Designen ger inte bara speed skates en distinkt look, men ökar också stabilitet och kontroll när du åker. Speed skate frames är designade för att passa de stora hjulen som används i denna disciplin, många frames är designade för att hjul med diametern 125 mm ska kunna monteras.

Justering av speed skate ram

För att få bästa möjliga prestanda och kraft från dina inlines måste du se till att dina frames är korrekt inställda. Hur du anpassar dina frames är i slutändan en personlig preferens - det som känns bäst för en åkare fungerar inte nödvändigtvis för en annan.

Om du har problem med din frame justering är det första du ska göra att centrera ramen till kängans häl och sedan göra samma sak med kängans framsida. Ta en kortare tur på dina speed skates och se hur de känns. Om det känns instabilt behöver du justera ramen i samma mot samma riktning som obalansen kommer ifrån. Nyckeln är att fortsätta experimentera tills dina skates känns lika bekväma som när du bär vanliga skor.

Om du är intresserad av andra möjligheter till att öka komfort och stabilitet på dina speed skates, kolla in vårat utbud av Speed sulor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor