×
Meny

Justerbara & Hopfällbara Sparkcyklar

Bra att veta

Vad är en justerbar sparkcykel för något?

En justerbar sparkcykel är en sparkcykel med ett tvådelat deck som gör att den enkelt kan fällas ihop på mitten. På grund av den här utformningen är de mycket praktiska och kan förvaras på ett litet utrymme. Justerbara sparkcyklar kallas också för hopfällbara sparkcyklar.

Du kan hitta hopfällbara sparkcyklar för både vuxna och barn, och de är ett utmärkt val för roliga turer och till och med för att pendla till jobbet. Hopfällbara sparkcyklar är dock inte lämpliga för att göra tricks eller hopp, så om du letar efter en sparkcykel som är byggd speciellt för stunts, kolla in vår kategori Trick Sparkcyklar.

Vad jag ska jag tänka på för att välja rätt justerbar kickbike?

För att välja rätt justerbar sparkcykel behöver du tänka på din ålder, längd och ditt användningsändamål. Kategorin har många modeller, varav vissa passar bättre för barn och andra för tonåringar och vuxna.

Om du behöver en sparkcykel för ditt barns tur till skolan eller cruising i grannskapet ska du välja en hopfällbar sparkcykel för barn. De har lägre styre och mindre hjul på mellan 120-125 mm. Små hjul är inte lika snabba, men de är stabilare och mer manövrerbara.

Om du tänker använda din hopfällbara sparkcykel främst för transport, välj en modell med stora hjul, över 150 mm. De ger mer fart och är bättre att åka på ojämna ytor. Modeller med stora luftfyllda däck är lämpliga för nästan alla underlag och gör att du kan åka på terrängområden.

Är justerbara sparkcyklar samma som vuxen sparkcyklar?

Även om många hopfällbara sparkcyklar också kan betraktas som sparkcyklar för vuxna finns det vissa skillnader mellan de två kategorierna. Justerbara och hopfällbara sparkcyklar har vanligtvis många sparkcykelmodeller för barn och har mer storleksvariationer i modellerna. Dessutom kan hopfällbara sparkcyklar ha både små och stora hjul vilket kanske inte alltid är det bästa valet för längre sträckor.

Vuxen sparkcyklar har däremot endast modeller med stora hjul som är konstruerade med transport och hastighet i åtanke. Dessutom finns det även icke-fällbara, robustare modeller samt sparkcyklar med tjocka hjul som är bättre lämpade för terrängförhållanden.

Du kan hitta mer information om sparkcyklar för vuxna i vår kategori Sparkcyklar med stora hjul & Sparkcykel för vuxna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor