×
MENY
×

Skater hjälmar, cykelhjälmar och surf hjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Invändigt mått
Storleksjusterbar
Certifikater
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

En hjälm är den viktigaste delen av din skyddsutrustning och det första du kommer att behöva få dig när du startar med skateboard, sparkcyklar, rullskridskor mm.

Skater hjälm eller hjälm?

Även skater hjälmar och cykelhjälmar har mycket gemensamt, till exempel för att skydda huvudet från skada, finns det fortfarande några viktiga skillnader som man måste vara medveten om innan du köper en hjälm. Den mest konkreta sättet att beskriva den stora skillnaden är att:

  • Cykelhjälmar är gjorda för att tåla en mycket hårt slag, och
  • Skater Hjälmar är gjorda för att tåla flera, mindre hårda smällar

Skateboard och inlines är en högre risk att du faller, men när du faller är avståndet och hastigheten på nedgången mycket ofta korta och långsammare än om du hade fallit med cykeln. Dessa hjälmar har därför olika tester och godkännanden de måste leva upp till. Detta innebär att en hjälm som är godkänd och avsedd för skridskoåkning tillräckligt för att skydda huvudet lite, om du faller över på cykeln, men skyddet kommer fortfarande att vara bättre med en hjälm.

Många av de skatar hjälmar vi har på SkatePro har också godkänts för cykling, till exempel via EN 1078 certifikat, sedan leta efter en skater hjälmanvändning när du cyklar, är SkatePro platsen för att starta sökningen.

skidhjälm

Oavsett om du vill åka med en hjälm eller utan hjälm, mest funderat över när de åker skidor. Det erbjuder några skidåkare känner sig trygga att veta att de har skyddat huvudet och trygghet hjälper dem att prova flera gränser och utveckla sin kompetens. Förutom säkerhet, skidhjälmar värmer även i huvudet så att du inte fryser det så mycket ute i snö och kyla.

Surfa hjälm eller vattensporter hjälm

Det är inte vanligt bland surfare och vattensporter, för att använda surf hjälmar eller sport hjälm. Många surfare tror att det kommer att skada deras prestanda ur i vågorna, men vad några av dem inte vet är att en stor del av de skador som orsakats av att surfa, är skallskador av olika arter. Dessutom är risken för drunkning lägre vid användning av surf hjälm eftersom det inte är så lätt att vara medvetslös av en slump på grund av stora vågor. Vill passa på huvudet och själv när du surfar, det rekommenderas därför att du använder en surf hjälm.

Vad ska min hjälm sitta?

För att uppnå bästa möjliga skydd, är det viktigt att din skater hjälm sitter ordentligt. De flesta hjälmar har ett justerbart fästsystem på baksidan av hjälmen och se till att hjälmen sitter ordentligt på huvudet. Banden kan också justeras så att hjälmen kan klämmas utan alltför snäv. Banden bör utgöra en Y strax under örat utan att röra den. Hjälmen sitter rätt när du kan skaka lätt på huvudet utan hjälm rör.

Alla hjälmar är inbäddade skum kuddar, både för att göra hjälmen bekvämare att bära, men också för att ge det en ännu bättre passform. Samtidigt kommer de hjälmar med ett ventilationssystem som förhindrar att huvudet från överhettning när du skridskor eller cyklar.

Om du är osäker på vilken hjälm som passar dig och dina behov, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.