Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skatehjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Behöver du en hjälm för att åka skridskor?

En skatehjälm är den viktigaste skyddsutrustningen du kan ha på dig när du åker inlines. Den skyddar din skalle mot skador från oönskade fall och rekommenderas starkt om du planerar att nå höga hastigheter på dina inlines. Nybörjare och professionella åkare bör alltid bära hjälm.

En hjälm för inlinesåkning skyddar kraniets framsida, baksida och sidor. Den består av ett yttre skal av ABS-plast och ett skyddande inre lager av EPS-skum. Detta skum läggs till för att absorbera stötar, och tillsammans med det hårda ABS-skalet skyddar det huvudet från frakturer och hjärnskakningar.

Det är värt att notera att skatehjälmar skiljer sig från cykelhjälmar: de förstnämnda är byggda för att motstå flera låga stötar, medan de sistnämnda tjänar till att motstå en enda större stöt. Numera finns det dock hjälmar som är certifierade för både skate och cykling: kom ihåg att kontrollera produktinformationen för att förstå om en hjälm är certifierad enligt dina behov.

Att välja rätt skatehjälm

För att uppnå bästa möjliga skydd ska hjälmarna passa ordentligt och sitta korrekt på huvudet. De ska sitta ordentligt och inte vicka: en skatehjälm med felaktig passform kan glida av huvudet vid ett fall. Innan du skaffar en ny hjälm ska du mäta huvudets omkrets med ett måttband och kontrollera storleksguiden för varje produkt.

Om du är intresserad av annan säkerhetsutrustning kan du ta en titt på våra skyddsutrustning för inlinesåkning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor