Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Hjul till tricksparkcyklar

  Filter
Färger
Varumärken
Diameter
Kärna design
Hjulets nav bredd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Sparkcykelhjul definierar din åkupplevelse

Det är riktiga trickhjul som får din kickbike att rulla som den ska. De är en av de viktigaste delarna i din setup och avgör hur smidig och svarande din sparkcykel är. Kärnan hjul till tricksparkcyklar är vanligtvis tillverkade av nylon eller aluminium.

Det finns många olika typer av hjul som hjälper dig att anpassa din setup. Kärnan av hjulet kan vara solid, spoked, hollow eller perforerade i sin utformning. Hjul som är solid är hållbara men tunga, medan spoked hjul är lättare men kommer lättare till skada. Hjul som är hollow är både lätta och har en heltäckande kärnkonstruktion.

Att välja rätt hjul

När du väljer hjul till din sparkcykel bör du tänka på storlek, hårdhet och maximal hjuldiameter som passar din framgaffel. De hjuldiametrar du finner till tricksparkcyklar sträcker sig oftast mellan 100 mm, 110 mm, 115 mm eller 120 mm. Det är däremot vanligast att sparkcyklarna kommer med hjul på antingen 100 mm eller 110 mm. Mindre hjul rekommenderas för nybörjare eftersom de är lättare att manövrera, medan större hjul passar bäst för förare som vill köra snabbt och aggressivt.

Hjulens hårdhet mäts på durometerskalan. Ju högre siffra desto hårdare är hjulet. Den genomsnittliga durometern för sparkcykelhjul ligger mellan 82A och 88A. I allmänhet gör hårdare hjul att du kan åka snabbare, men ger dig inte lika bra grepp. Samtidigt kommer mjukare hjul att slitas ner lite snabbare, men ger dig mer grepp. Många proffsåkare väljer att använda mjukare hjul när de åker på gatan och hårdare hjul när de åker i skateparken.

Hur länge håller ett par kickbikehjul?

Hjul till sparkcyklar slits oundvikligen med tiden, oavsett vilken körstil du har. Det finns inget bestämt datum för hur ofta du bör byta ut dina hjul, och det kan vara allt från ett par månader till vartannat år. När du märker att gummit slits ner och det påverkar känslan i din körning är det en bra idé att börja leta efter ett nytt par.

Om du letar efter mer information om sparkcykelhjul kan du läsa vår guide: Köp av hjul till sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor