×
Meny

Race BMX hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Nav

Rätt val av BMX race hjul kan göra skillnaden mellan att vinna eller förlora

Fråga någon race BMX-åkare hur viktigt en bra start är, och de kommer förmodligen att berätta att Snap, som det kallas, är skillnaden mellan att vinna eller förlora ett BMX-race. För att accelerera ut från startportarna är viktiga i Race BMX, tenderar många BMX-åkare att välja ett ljust och aerodynamiskt BMX racerhjul för att få maximal möjliggörelse för varje pedalslag.

För att raka ett extra värdefullt gram av sin cykel tenderar racing BMX-åkare att använda fälgar med färre ekrar. Detta är på bekostnad av styrka och smalare fälgar, så du måste vara medveten om att Race BMX-hjul inte kommer att ta samma missbruk som freestyle och hopphjul kommer.

Så vilken storlek av Race BMX cykelhjul ska jag välja?

Även om BMX-hjul tillverkas från 12 "-20" är den vanligaste storleken för BMX-hjul på 20 ". Storlekarna 12 "-18" tillverkas huvudsakligen för barn och unga tonåringar.

Observera: Det är viktigt när hjulnavet ändras så att talhålantalet är detsamma som på fälgen - 36 och 48 hål kan inte blandas.

Det är viktigt att notera att skinnier BMX-däck och fälgstorlekar (20 x 1 1 / 8-3 / 8 och 24 x 1 1 / 8-3 / 8) inte är utbytbara med varandra eller med däcken 20 x 1,5 eller 1,75 och fälgar.

Förläng dina rörs livstid.

Genom att använda en bit fälgtejp för dina Race BMX-hjul kan du skydda dina rör mot de skarpa kanterna av ekrahålen. Genom att använda denna billiga "bit" av gummiband, minskar du risken för att få en platt däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor