×
Meny

Race BMX hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Nav

Rätt val av BMX race hjul kan göra skillnaden mellan att vinna eller förlora

Fråga någon race BMX-åkare hur viktigt en bra start är, och de kommer förmodligen att berätta att Snap, som det kallas, är skillnaden mellan att vinna eller förlora ett BMX-race. För att accelerera ut från startportarna är viktiga i Race BMX, tenderar många BMX-åkare att välja ett ljust och aerodynamiskt BMX racerhjul för att få maximal möjliggörelse för varje pedalslag.

För att raka ett extra värdefullt gram av sin cykel tenderar racing BMX-åkare att använda fälgar med färre ekrar. Detta är på bekostnad av styrka och smalare fälgar, så du måste vara medveten om att Race BMX-hjul inte kommer att ta samma missbruk som freestyle och hopphjul kommer.

Så vilken storlek av Race BMX cykelhjul ska jag välja?

Även om BMX-hjul tillverkas från 12 "-20" är den vanligaste storleken för BMX-hjul på 20 ". Storlekarna 12 "-18" tillverkas huvudsakligen för barn och unga tonåringar.

Observera: Det är viktigt när hjulnavet ändras så att talhålantalet är detsamma som på fälgen - 36 och 48 hål kan inte blandas.

Det är viktigt att notera att skinnier BMX-däck och fälgstorlekar (20 x 1 1 / 8-3 / 8 och 24 x 1 1 / 8-3 / 8) inte är utbytbara med varandra eller med däcken 20 x 1,5 eller 1,75 och fälgar.

Förläng dina rörs livstid.

Genom att använda en bit fälgtejp för dina Race BMX-hjul kan du skydda dina rör mot de skarpa kanterna av ekrahålen. Genom att använda denna billiga "bit" av gummiband, minskar du risken för att få en platt däck.

SkatePro