×
Meny

Wakeboards

Sortering
Varumärken
Storlek
Längd
Åknings stil
Reset

Sortering

Använd

Varumärken


ResetAnvänd

Storlek


ResetAnvänd

Längd


ResetAnvänd

Åknings stil
ResetAnvänd

Bra att veta

Vad är en wakeboard för något?

Wakeboards är de brädor som används vid wakeboarding. De är ofta tillverkade av glasfiber runt en kärna av skum, trä eller aluminium. Wakeboards finns i olika former, designs och längder för att passa olika åkstilar och personliga preferenser.

Även om wakeboards har vissa likheter med kiteboards bör du inte använda en kiteboard för att åka wakeboard med. Den största skillnaden mellan de två typerna av brädor är rockerlinjen. Wakeboards har ofta mycket mer rocker än kiteboards, vilket gör det lättare att göra tricks med, medan kiteboards plattare profil gör dem optimala för att flyta på vattnet. En annan skillnad är att wakeboards kommer med boot liknande bindningar. I jämförelse med kiteboards, med undantag för wakestylekiteboards, var man använder antingen straps eller en strapless setup.

En wakeboards egenskaper

Några av de viktigaste specifikationerna hos wakeboards är rocker, längd och base. Längden på wakeboards varierar, men den är vanligtvis mellan 130 cm och 150 cm. Den optimala längden bör bestämmas utifrån åkarens vikt och åkstil.

Wakeboards har ganska distinkta rockers, och kommer ofta med en kontinuerlig rocker, 3-stage rocker eller hybrid rocker. Vissa nyare modeller är dock utformade med en camber rocker som liknar skidor.

När det gäller base former kommer featureless wakeboards utan permanenta fenor eller kanaler i botten. Vissa brädor har kanaler eller V-spines som hjälper till att styra vattenflödet och gör landningar mjukare. Wakeboards som byggs för wakeparker har vanligtvis en sintered base för ökad styrka och hållbarhet.

Hur väljer jag wake board?

Att välja rätt storlek på wakeboard beror på några olika praktiska faktorer och på vad du vill göra med din wakeboard. En tumregel är att ju tyngre du är, desto längre bör din bräda vara. Detta för att vikten ska fördelas jämnt och för att brädan ska flyta bra. Om du väger mindre än 68 kg (150 lbs) ska du välja en bräda på cirka 134 cm eller mindre. Om du väger mer än så ska du välja en storlek på 135 cm eller mer. Om du är nybörjare ska du också välja en längre bräda, eftersom de ger dig mer stabilitet.

En annan faktor är vilken stil av wakeboarding du vill utöva. Om du vill åka i kabelparker är det bättre att välja en bräda med träkärna, medan brädor för båtar oftast har en konstruktion med polyuretankärna.

Du kan hitta mer information om vilken wakeboard du ska välja i vår guide - Köpa en wakeboard.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor