×
Meny

Wakeboards

  Filter
Varumärken
Storlek
Kön
Åknings stil

Bra att veta

Wake up... det är tags för wakeboarding

I wakeboarding kan du antingen dras bakom en motorbåt medan du surfar på vattnet i 30-40 km/h medan du cruisar eller gör tricks på din wakeboard, eller så kan du dras av en lina i en cable wakeboard park och hoppa runt på olika hinder. Låter det kul? Japp, det är det. En viktig faktor i att ha kul på wakeboarden är att välja en bräda som passar din nivå och åkstil.

Korta wake boards vs. långa wake boards

Alla wakeboards du hittar i den här kategorin har sin storlek listad i produktspecifikationen. Detta eftersom storleken på wakeboarden kommer bero på din vikt och vilken slags wakesurfning du ägnar dig åt. Om du får en wakesurfing-bräda som inte passar, kan det hända att den inte ger dig tillräckligt med flytkraft. Vissa åkare surfar med kortare eller längre brädor.

  • Korta wakeboards: Generellt sett är en kort bräda långsammare och tar mer energi att släpa genom vattnet. Vissa wakeboard-åkare väljer en kortare bräda eftersom det är lättare att snurra och kontrollera om du gör flippar eller flyger över vågorna. Med var uppmärksam på att kortare brädor också gör landningar hårdare.
  • Långa wakeboards: Fördelen med att välja en längre wakeboard är att de oftast är lättare att surfa och lära sig på. En längre bräda kräver att du jobbar hårdare mot vikten i luften, men det är värt den extra ansträngningen för att du får mer kontroll, vilket gör längre wakeboards toppen för att lära sig trick.
SkatePro