×
Meny

Pjäxor

Bra att veta

Pjäxor för alla typer av skidåkare

Pjäxor är designade så att du säkert och bekvämt sitter fast vid dina skidor när du med hjälp av dem glider ner för berget kontrollerat. Det gigantiska utbudet av pjäxor är indelat i herr, dam och barnpjäxor. Inom dessa kategorier kan du filtrera efter olika typer, vilka vi går igenom kortfattat här nere.

ALL MOUNTAIN PJÄXOR

Väldigt mångsidig pjäxa som kan användas i alla typer av förhållanden på berget.

PIST PJÄXOR

Designade för att ge dig maximal kontroll i pisten och är kapabla att hantera höga hastigheter.

PARK PJÄXOR

Responsiva och lekfulla pjäxor som ger dig en jämn åk upplevelse på flera av de ytorna du hittar i en snowpark.

FREERIDE PJÄXOR

En lätt version av en all mountain pjäxa som kan hantera höga hastigheter och färskt puder.

TOURING PJÄXA

Väldigt bekväm och lätt pjäxa med pin/tech-insatser för toppturer.

RACE PJÄXOR

Styv och responsiv pjäxa som reagerar på fötternas minsta rörelser.

Hur slalompjäxor bör sitta

Slalompjäxor ska sitta tight och säkert runt både dina fötter och anklar utan att vara obekväma eller stoppa blodcirkulationen. Detta är enklare sagt en gjort, men tillverkarna av pjäxorna gör det enklare för dig igenom att tillhandahålla exakta storleksmått på både längden och bredden av insidan på pjäxan.

Slalompjäxors storlekar är fotlängden (från tå till häl), även kallat mondopoint, angivet i centimeter. Börja med att mäta längden på din fot och välj ett par pjäxor som är så nära denna längd som möjligt. I specifikationerna för varje pjäxa hittar du bredden för framfoten. Och igenom att använda samma process som förut välj en pjäxa som hamnar närmast din bredd.

Vad betyder flex när det kommer till skidpjäxor?

En skidpjäxas flex nummer beskriver hur flexibelt det yttre skalet av pjäxan är. Skalan går mellan 40 och 130 och desto lägre numret är desto mjukare flex har pjäxan, och desto högre numret är desto hårdare är flexen. Om du undrar vilken flex du bör välja, span in vår guide till flex - Vilken flex ska jag välja på mina pjäxor?

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor