MENY
×

Boot flex - Sådan väljer du det rette

Bootens flexibilitet refererer till, hvor mycket modstanden stöveln ger, när du læner och presser fremad i en passende alpinstøvler med lite bøjede knä.

Så flex är støvlens flexibilitet i fremadgående riktning. Generelt är de mest solgte alpine skidor kängor med följande flex: Män → mellan 80-130 och för kvinnor är det mellan 65-110.

Vær uppmärksam på, att detta kort endast är vägledande, och några skiløbere passar muligvis inte till denna vägledning på grund av særlige præferencer, færdigheder eller vikt. De foreslåede flex tal rækker mellan 10-25 numre.

Om du vid, att du önskar att få en progression med dessa kängor, kan det vara en skillnad att välja några kängor i en högre interval än foreslået i skemaet. En nybörjare kan med fordel välja ett lågt tal i rækken och kan i några tillfälle, drage fordel av att välja ett lägre tal än foreslået.

Detta diagram tager inte höjd för, att flex-indikationen inte är universel och därför kan variere från märke till märke. Och heller inte, att ændringer i temperaturer vill påvirke oplevelsen av ​​skistøvlens flex.

Nedenfor är ett vejledningstabel till val av den korrekta fleksible tilpasning du bäst.

Produkter

Populära produkter