×
MENY

Boot flex - Sådan väljer du det rette

Stövelns flexibilitet refererar till, hur mycket motstånd stöveln ger, när du lutar och pressar frammåt i en passande alpinstövel med lite böjda knän.

Så flex är stövelns flexibilitet i framåtgående riktning. Generellt är de mest sålda alpin skido kängan med följande flex: Män → mellan 80-130 och för kvinnor är det mellan 65-110.

Var uppmärksam på, att detta kort endast är vägledande, och några skiløbere skidåkare passar möjligtvis inte till denna vägledning pga. preferencer, färdigheter eller vikt. Då föreslår man flex tal mellan 10-25 nummer.

Om du vet, att du önskar att få en progression med dessa kängor, kan det vara en skillnad att välja några kängor i en högre intervall än förslaget i skemat. En nybörjare kan med fördel välja ett lågt tal och kan i några tillfälle, ta fördel av att välja ett lägre tal än förslaget.

Detta diagram tar inte höjd för, att flex-indikationen inte är universell och därför kan variera från märke till märke. Och heller inte, att ändringar i temperaturer vill påvirka upplevelsen av ​​skidpjäxans flex.

Nedanför är en vägledningstabell till val av den korrekta passformen som du gillar bäst.

Produkter

SkatePro