×
Meny

Toppturskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd

Bra att veta

Toppturskidor för alla stilar

Letar du efter den perfekta all-around skidan, där du kan kombinera olika stilar så som alpin, längdskidor, telemark, randonee och backcountry? Toppturskidor, även kallat touring skidor erbjuder det bästa av alla världar, så du bara behöver ett par skidor.

Touring skidåkning handlar om att ta sig både upp och ner för berget, utan att du behöver ta av dig dina skidor. Denna form av skidåkning är en typ av blandning mellan både alpin och längdskidåkning.

Under din nästa resa till en skidort, kan du enkelt använda dina toppturskidor på de preparerade pisterna. Touring skidor fungerar bra att åka på, både i pisten såväl som off-pist. Bara lås fast hälen så är du redo att åka.

Om du vill komma ut och njuta av naturen, har du möjlighet för att ta din touring skidor ut vid sidan av den preparerade pisten liksom i den djupa lössnön. Med ett par toppturskidor har du alla möjligheter för att uppleva hela berget. Med dess breda bas och löstagbara här är hela berget din lekplats.

Utrustning för touring

För alpin touring behöver du speciell utrustning, för att hjälpa dig komma upp och ner för berget. Vi har ett brett sortiment av touring skidor, bindningar, stavar och stighudar i vårt sortiment.

Att gå upp för ett berg med skidor på är både hårt och ansträngande. När du åker ned för berget, vill du att skidorna håller sig ovanpå ​​snön, för att kunna svänga och hålla dig i rörelse. Därför bör du välja ett par skidor som är breda nog till att hålla dig flytande på snön, men fortfarande lätta för att göra vägen upp enklare.

För att hindra dig från att glida bakåt på dina skidor när du går upp för berget, använder man stighudar. Stighudarna monteras på undersidan av skidorna.

Det är tack vare de speciella touring bindningarna som du kan gå med dina skidor. Bindningarna på alpina touring skidor är gjorda så du ska kunna lyfta hälen, medans tån fortfarande sitter fast i den främre delen av bindningen. Du hittar vårt sortiment av bindningar här.

Då du ska kunna lyfta hälen för att röra dig framåt, är mycket flexibla pjäxor en klar fördel. Du hitta vårt urval av alpina skidpjäxor här.

Touring skidåkning tar dig upp,ner och över bergen. Vi föreslår därför att du använder justerbara skidstavar! Du har då möjlighet för en längre stav när du vandrar uppåt och en kortare stav till när det är dags att åka ner, eller två olika längder när du ska kryssa berget på sidled.

När du rör dig runt i den vilda naturen så ska du även använda säkerhetsutrustning till dig själv och dina vänner. Läs om säkerhetsutrustning här.

Touring med en budget

Du kan använda dina gamla alpina skidor! Är du osäker om touring är något för dig? Köp dig ett par stighudar och touring bindningar som passar till dina gamla skidor och ge det ett försök.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor