MENY
×

Touring skidor

Njut av naturen på alpin tour skidor

Letar du efter en fantastisk all-around skida, där du kan kombinera stilarter som alpin, längdskidor, telemark, randonee och backcountry? Alpin touring skidor erbjuder det bästa av alla världar, så du bara behöver ett par skidor.

Touring skidåkning handlar om att resa både upp och ner för berget, utan att du behöver ta dina skidor av. Denna form av skidåkning är både en alpin och längdskidåknings disciplin.

När du besöker skidsportställen, kan du enkelt använda dina alpin tour skidor på de preparerade pisterna. Alpin touring skidor är bra, både på pisten såväl som off-pist. Bara lås hälen fast och du kommer vara good to go.

Om du önskar att komma ut och njuta av naturen, kan du ta dina alpin tour skidor med ut och köra vid sidan av längdskidspåret, såväl som i den djupa pudersnön. Med alpin touring skidor har du en god möjlighet för att uppleva baklandet. De lösa hälarna och de breda skidorna ger dig möjlighet för att åka var som helst.

Touring skid utrustning

Till alpin touring har du användning för speciell utrustning till att hjälpa dig med att komma upp och ner för berget. Vi har en bred rad av touring skidor, bindningar, stavar och stighudar i vårt sortiment.

Att gå upp för ett berg med skidor på är hårt arbete. När du åker neråt, vill du ha att skidorna ska stanna på toppen av ​​snön, för att svänga och hålla dig i rörelse. Det är därför du bör välja skidor som är breda nog till att flyta, men fortfarande lätta för att göra vägen upp enklare.

För att hindra dig från att glida baklänges på dina skidor, används stighudar, när du går upp för berget. Stighudarna ska monteras på skidans botten.

Du kan gå med dina skidor på, tack vare de speciella tour bindningarna. Bindningarna på alpin touring skidor är gjorda så du vill kunna lyfta hälen, medans tån fortfarande är fastgjord till skidan. Du hittar vårt urval av bindningar här.

Då du ska kunna lyfta hälen för att röra dig framåt, är mycket flexibla pjäxor en fördel. Du kan hitta vårt urval av alpin skidpjäxor här.

Touring skidåkning tar dig upp och ner för bergen. Vi föreslår att du använder justerbara skidstavar! Därmed har du möjlighet för en längre stav till stigningen och en kortare stav till nedstigningen eller två olika längder när du ska kryssa berget.

När du rör dig runt i den vilda naturen så ska du också använda säkerhetsutrustning till dig själv och dina vänner. Läs om säkerhetsutrustning här.

Alpin touring på budget

Du kan använda dina gamla alpin skidor! Är du i tvivel om alpin touring är något för dig? Få dig ett par stighudar och tour skidbindningar som passar till dina gamla skidor och ge det ett försök.