×
Meny

Touring skidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Kön

Bra att veta

Njut av naturen på alpin tour skidor

Letar du efter en fantastisk all-around skida, där du kan kombinera stilarter som alpin, längdskidor, telemark, randonee och backcountry? Alpin touring skidor erbjuder det bästa av alla världar, så du bara behöver ett par skidor.

Touring skidåkning handlar om att resa både upp och ner för berget, utan att du behöver ta av dig dina skidor. Denna form av skidåkning är både en alpin och längdskidåknings disciplin.

När du besöker skidsportställen, kan du enkelt använda dina alpin tour skidor på de preparerade pisterna. Alpin touring skidor är bra, både på pisten såväl som off-pist. Bara lås fast hälen och du kommer vara good to go.

Om du vill komma ut och njuta av naturen, kan du ta dina alpin tour skidor med ut och åka vid sidan av längdskidspåret, såväl som i den djupa pudersnön. Med alpin touring skidor har du en god möjlighet för att uppleva baklandet. De lösa hälarna och de breda skidorna ger dig möjlighet för att åka var som helst.

Utrustning för skid-touring

Till alpin touring behöver ddu speciell utrustning för att hjälpa dig med att komma upp och ner för berget. Vi har ett brett sortiment av touring skidor, bindningar, stavar och stighudar i vårt sortiment.

Att gå upp för ett berg med skidor på är hårt arbete. När du åker neråt, vill du ha att skidorna ska stanna ovanpå ​​snön, för att svänga och hålla dig i rörelse. Det är därför du bör välja skidor som är breda nog till att flyta, men fortfarande lätta för att göra vägen upp enklare.

För att hindra dig från att glida baklänges på dina skidor, används stighudar, när du går upp för berget. Stighudarna ska monteras på skidans botten.

Du kan gå med dina skidor på, tack vare de speciella tour bindningarna. Bindningarna på alpin touring skidor är gjorda så du ska kunna lyfta hälen, medan tån fortfarande sitter fast på skidan. Du hittar vårt urval av bindningar här.

Då du ska kunna lyfta hälen för att röra dig framåt, är mycket flexibla pjäxor en fördel. Du kan hitta vårt urval av alpin skidpjäxor här.

Touring skidåkning tar dig upp och ner för bergen. Vi föreslår att du använder justerbara skidstavar! Därmed har du möjlighet för en längre stav till stigningen och en kortare stav till nedstigningen eller två olika längder när du ska kryssa berget.

När du rör dig runt i den vilda naturen så ska du också använda säkerhetsutrustning till dig själv och dina vänner. Läs om säkerhetsutrustning här.

Alpin touring på budget

Du kan använda dina gamla alpin skidor! Är du osäker om alpin touring är något för dig? Köp dig ett par stighudar och tour skidbindningar som passar till dina gamla skidor och ge det ett försök.

SkatePro