×
Meny

Kendama

  Filter
Färger
Varumärken

Kendama är en riktig kul grej för alla åldrar

Behöver du en paus från att åka galet, men vill fortfarande imponera på folk med galna trick? Då är kendamas något för dig: de här träleksakerna kommer från Japan och består av ett handtag (ken), ett par koppar (sarado) och en boll (tama). Den sistnämnda är kopplad till träet med ett snöre, och huvudsyftet är att balansera och utföra tricks med bollen på antingen handtaget eller kopparna. Det finns inga särskilda regler, det är det som är det fina med kendama: den passar alla, och vem som helst kan uttrycka sig genom att uppfinna tricks som går emot fysikens lagar. En kendama-leksak är ett utmärkt alternativ för att utveckla balans, fokus och reflexer samtidigt som man har roligt.

Kendama är också en växande sidosport i många actionsportsamhällen. Med ett obegränsat antal trick du kan göra och dess betoning på kreativitet, fokus och stegvis utveckling återskapar den mycket av upplevelsen av att lära sig en actionsport.

Varifrån kommer Kendama?

Kendama har sitt ursprung i det franska spelet bilboquet, men konceptet utvecklades vidare i Japan, som var födelseplatsen för kendama som vi känner den idag. Kendama översätts bokstavligen som "svärdboll" och har länge varit en klassisk barndomsleksak för japanska barn. Kendamas storlek och utformning har utvecklats genom åren och har under de senaste decennierna blivit ett globalt fenomen.

Numera är kendama inte längre bara en leksak utan också en sport och subkultur och ett roligt sätt att föra människor samman. Om du till exempel anser dig vara ett kendama-proffs finns det internationella kendamatävlingar där du kan testa dina färdigheter, bland annat Kendama World Cup i Japan.

De kendamas som säljs på SkatePro är redan spända och redo att användas direkt ur lådan. I den här kategorin hittar du också reservsträngar och en del kendamaspecifika varor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor