×
Meny

Tillbehör till snowboard

Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Snowboard - valla och finjustering

Eftersom snowboard är en extremsport, kommer din bräda få stryk emellanåt. Grus, sand och hård is kommer lämna märken när du flyger utför pisterna, och när du kraschar tar brädan ofta en del av smällen. För att minimera skadorna och förlänga livslängden på din snowboard, vill du ta en titt på prylarna i den här kategorin. Här hittar du olika slags vallor för din bräda, och annan utrustning för detta ändamål.

En kvalitets-snowboard kan vara ganska dyr, vilket är ytterligare en anledning till att det kan löna sig i längden att investera lite tid och pengar i skötsel och underhåll.

Hur du ska underhålla din snowboard beror på vilken slags åkare du är. Först av allt behöver du köpa valla som passar din åkstil. Samma sak gäller för vinkeln på kanterna, där du vill ha verktyg som ger en vinkel som passar din åkstil. Om du carvar hårt ska du gå på 90 grader, men om du åker rails eller är orolig för kanthugg, ska du välja 87 - 88 grader.

En ny snowboard kan också behöva justering

Nya brädor kommer ofta med kanter på 90 grader runt om, och det kan leda till att nose och tail fastnar otäckt. Därför kan det vara en bra idé att använda en fil på nose och tail för att jämna ut de vassa kanterna - bara lite. När du ändå är igång är det också en god idé att ge din nya bräda lite valla. Det kan inte skada.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor