×
Meny

Mini BMX Cyklar

Bra att veta

Vad är en mini BMX?

En mini BMX är en typ av BMX cykel som kännetecknas av en liten ram och tjocka, breda hjul. Trots dess storlek är de tillverkade för att fungera likt en vanlig freestyle BMX som kan motstå hård belastning.

Likt en BMX i vanlig storlek har även mini BMX cykeln en ram gjord av chromoly stål eller hi-ten stål vilket försäkrar en hållbar och tålig setup. Däremot är styret ungefär lika stort som på freestyle- och race-modeller. Detta ger mini BMX cyklar en unik look som kommer få dig att sticka ut i skateparken.

Skillnaderna mellan en mini BMX och en vanlig BMX cykel

Den största skillnaden är däcken. Mini BMX däck är 10" i diameter medan vanliga freestyle däck är 20". Den mindre diametern ser till att ditt setup och tyngdpunkten hamnar närmare marken.

Dessutom är däckmönstret designat för att ge dig bättre grepp i dirt tracks men även när du hoppar i skateparken. I och med dess rejäla hjul levereras de flesta mini BMX cyklar utan bromsar.

Fördelarna med att äga en mini BMX

Att skaffa en mini BMX är garanterat en investering som du inte kommer att ångra. Cyklarna är mångsidiga och passar alla miljöer, vilket betyder att du kan bemästra street, dirt tracks och skateparken. I och med att de är menade att vara små så behöver du dessutom inte oroa dig över att användaren växer ur den.

Har du redan en mini BMX som du önskar se till att hålla i toppform? Spana in vår guide till Mini BMX montering och underhåll.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor