×
Meny

BMX Hjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Vad är en BMX hjälm?

BMX hjälmar är specifikt designade för att skydda ditt huvud oavsett vilken typ av BMX stil du utövar. En BMX hjälm är ofta mer hållbar i jämförelse med andra typer av hjälmar så att de kan motstå de slag som ofta uppstår i samband med BMX åkning.

Att bära en hjälm är viktigt för dig som åker BMX. Det bör vara den första delen av skyddsutrustning du köper och ska användas vid varje session. En BMX hjälm håller inte bara ditt huvud säkert, men det ger dig även det extra självförtroende du behöver för att utmana dig själv. För bästa skydd är det viktigt att du bär en hjälm med en åtsittande passform.

Cykelhjälm BMX - Hur väljer man?

Vilken typ av hjälm du ska välja beror på hur du använder din BMX. De vanligaste typerna av BMX hjälmar är open face och full face modeller. En open face modell är designad med den klassiska skate looken och används vanligtvis för freestyle BMX. Dess coola och stilrena design ger dig även möjlighet för att använda de till ett flertal andra sporter. En hard shell design resulterar i en hållbar hjälm med låg vikt.

En BMX hjälm full face erbjuder mer skydd än en open face hjälm, dock så är de generellt tyngre och dyrare. Dessa hjälmar används för det mesta inom race BMX och skyddar både ansiktet och ditt huvud.

Förbered dig fullt ut inför din BMX resa och spana även in vår kollektion med BMX skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor