×
Meny

Stighudar för topptursskidor

  Filter
Färger
Varumärken
Längd

Bestig bergen med stighudar för topptursskidor

När skidåkare beger sig ut utanför skidorterna och de inte finns några sittliftar i sikte, måste dem skapa sina egna väg uppför berget med hjälp av sina skidor. Stighudar för topptursskidor är en magisk utrustning som tillåter dig att gå uppför utan att glida baklänges. De är tillverkade av mohair eller nylonfiber och är lagda i en riktning för att glida och greppa vid rätt tillfällen. De greppar snön när man trycket bakåt och glider över snön när man skjuter framåt.

Stighudar för topptursskidor, även kallat touring skins, fästs med hjälp av klister på botten av skidorna och hålls på plats med klämmor på tippen och tailen.

Vilken storlek behöver jag på mina touring skins?

När du ska välja vilken storlek du ska ha på dina touring skins, måste du veta vilken längd och bredd det är på dina skidor. Dina stighudar ska vara lite kortare och lite smalare än skidorna för att maximera greppet på snön. Vissa stighudar är tillverkade för flera olika längder på skidor, då klämmorna kan justeras för att passa fler än en längd på skidor. Om dina skidor faller inom längdspannet, kommer skinnet att passa. Denna information hittar du oftast i produkt specifikationerna.

Bredden på dina stighudar bör vara ungefär 5 mm smalare än den bredaste punkten på dina skidor. Om dina stighudar är för breda kommer det att ligga för nära stålkanten på dina skidor, och kan därav ta skada. För att hitta hur brett ett par stighudar är kan du kika i specifikationen, men det brukar också stå i produkttiteln, många stighudar är även tillverkade till en specifik skidmodell.

Kan jag korta ner mina stighudar?

Det är väldigt vanligt att skidåkare kapar sina stighudar till den rätta storleken. På så sätt behöver du inte oroa dig för att hitta den perfekta storleken för just dina skidor. Ett trimverktyg som du kan använda för att klippa dina stighudar till rätt storlek är inkluderat med många modeller.

Om du letar efter fler tur produkter till dina äventyr bland bergen, spana in vår Tillbehör.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor