Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

Skateboard Truckar

  Filter
Färger
Varumärken
Axelbredd
Truck Höjd (mm)
Truckstorlek
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är en skateboard truck?

Skateboard truckar är de t-formade metallkomponenterna som sitter under brädan och de håller hjulen och kullagren på plats. Mer specifikt är det hjulaxlarna som förbinder decket med hjulen. Att välja rätt truckar till din skateboard är avgörande eftersom de har stor inverkan på din prestation.

Skateboard truckar är uppbyggda av flera mindre delar, t.ex. baseplate, hanger, hjualxlar, kingpin och bushings, och de har alla har sina specifika funktioner. Truckarna finns i olika bredder för hanger och hjulaxel och bredden beskrivs vanligtvis i tum. Det är viktigt att komma ihåg att truck storlekarna inte är standardiserade och kan variera mellan olika märken.

Vilka skateboard truckar ska jag köpa?

Du bör välja truckar som passar brädans storlek och din åkstil. I allmänhet ska bredden på truckens axel matcha deckets bredd. Annars kan du få problem när du åker. Vår Skateboard truck storleksguide ger dig vägledning för att hitta truckar i rätt storlek för just ditt deck.

Om du är mer av en teknisk streetskater bör du välja låga skateboard truckar som ger mer stabilitet och gör det lättare att utföra tricks. Höga skateboard truckar har ett längre avstånd till marken och bör vara ditt val om du föredrar att åka bowls eller om du gillar att göra djupa svängar. Mellan-höga truckar är en bra kompromiss för att vara utrustad för att kunna ge sig på både street och parkåkning.

Du bör också ta hänsyn till hur tunga truckarna är. Lätta skateboard truckar är optimala för tricks och hopp. Tunga skateboard trucks anses däremot vara bättre för grinds. Truckar i aluminium och titan är i allmänhet lättare, medan truckar i kromstål är tyngre men också mer robusta.

Du kan hitta mer information om egenskaperna hos skateboard truckar i vår omfattande Skateboard Truck Guide.

Skateboard truckar vs. longboard truckar

En av de största skillnaderna mellan skateboard och longboard truckar är utformningen av baseplaten och kingpinen. Vanliga skateboard truckar används oftast inom skateboardåkning, medan reversed kingpin truckar är vanliga inom longboarding. I reversed kingpin truckar pekar kingpinen bort från brädan, medan kingpins i vanliga truckar är vända inåt. Dessutom är reversed kingpin truckar i allmänhet bredare, högre och smidigare för snabb åkning och djupa carves.

Du kan besöka vår kategori Longboard Truckar för att hitta truckar med reversed kingpin.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor