×
Meny

Tillbehör till längdpjäxor

Ta hand om dina fötter när du åker längdskidor

Innersulor för längdskidåkning är utformade för att ge dina fötter komfort samt bidra till bättre prestanda och en bättre skidupplevelse. Likt jogging har längdskidåkning en repetitiv rörelse där trycket går från fötterna till skidorna. Sulor för längdskidåkning ger stöd åt fötterna eftersom skidåkarens vikt sprids över en större yta. Detta minskar ömma punkter och ökar effektivitet och kraftöverföring.

En annan fördel med dessa innersulor är att de minskar fötternas rörelse i pjäxorna. När du trycker dig framåt för att glida på skidorna hålls dina fötter säkert på plats tack vare sulans utformning runt hälarna och fotvalven. Utan den här formanpassade konstruktionen är det troligt att dina fötter glider fram och tillbaka när du åker.

Sulorna kan användas i många olika miljöer

En del av dessa innersulor har särskilda funktioner som t.ex. batteridrivna uppvärmda fotbäddar. Andra är tillverkade med aluminiumfilm eller merinoull för bättre isolering, och de flesta kan användas inom andra sporter som alpin skidåkning, rullskidor eller löpning.

Att använda innersulor är ett smart sätt att öka komforten när du åker skidor, men om dina pjäxor är för små eller stora bör du överväga att köpa ett par som passar rätt. Kolla in vår kollektion av Längdpjäxor.

Överdrag för längdskidpjäxor ger värme och skydd

Överdrag till längdskidpjäxor bärs över pjäxor och fungerar som en sköld mot starka vindar och lös snö. Förutom att ge skydd fungerar de som ett extra lager för att hålla fötterna varma.

Gaiters för längdskidor är längre än överdragen eftersom de är utformade för att användas i djup snö som normalt förekommer vid skidåkning i backcountryt. I botten av damaskerna finns krokar och öglor som håller dem säkra och en dragkedja som fortsätter uppför benet till toppen.

Om du vill se andra klädesplagg för längdskidåkning som ger skydd mot utmanande väderförhållanden kan du kolla in Skidkläder & Alpinkläder.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor