×
Meny

Snapback Keps / Skate kepsar

  Filter
Varumärken

Snapbacks och strapbacks till skatare

Hitta din snapback keps och strapback keps bland populära märken som Vans, Santa Cruz och många flera kända märken här på sidan. Vi förhandlar ett stort urval av skater-kepsar från stora brands som specifikt riktar sig till skatare, så du kan vara säker på att det är tänkt på detaljerna.

Vad är en snapback?

Snapback kepsen har fått sit namn på grund av sättet som kepsen låses på. Bak på varje riktig snapback är det en plastrem med de klassiska trycknappar som du kan använda till att justera storleken med. Du behöver därför inte tänka på storleken när du köper en snapback keps. Med snap-låsningen får du nämligen precis en one-size-fits-all keps.

Strapback

Hos SkatePro kan du också hitta strapbacks. Strapbacks påminner mycket om snapbacks. Bägge är justerbara kepsar, men det är skillnad på hur de justeras. På strapbacks ska man dra i en läderrem eller polyrem bakpå kepsen, där man med snapbacken, som nämnt ovan, justerar i storleken via en plastrem med trycknappar - en såkallad snap-stängning.

I skateparken med din snapback

En snapback cap är nästan ett must-have i varje skaters garderob. Inte bara för att kepsen fulländar skaterstilen, men du undgår ganska enkelt också att få solen i ögonen när du hänger i skateparken. Kom ihåg dock att alltid byta snapback kepsen mot din hjälm när du ska till att grinda och slida ner för ramper, trappor och andra bra slide-objekt. I design är våra snapback kepsar enkla, men snygga, så de passar till alla outfits till både pojkar och tjejer.

Snapbacks - från baseball till hiphop

Snapbacks kom faktiskt fram redan på 1950-talet, då amerikanska baseballspelare tog kepsen till sig som en del av deras uniform. Men i takt med att fitted kepsar blev mer populära, blev snapback kepsar knuffade längre tillbaka i bakgrunden. Storleken på kepsarna var också ursprungligen baserade på standard kepsstorlekar, men på 80 och 90-talet skedde det något som ändrade snapback kepsarna i design och popularitet. Först med hiphopkulturens framfart och hiphopmodets användning av snapbacks i dessa årtionden steg snapback kepsen på riktigt i popularitet, och den blev gjord om till en one-size-fits-all keps via den justerbara snap-stängningen. Många kommer nog också ihåg komediserien från 90-talet "The Fresh Prince of Bel-Air” med den coola Will Smith i huvudrollen, som man ofta kunde se med en snapback eller strapback på.

I slutet av 90-talet kom snapbacks igen i popularitet, men med stora musiker som Chris Brown, Kanye West och Jay-Z, som ofta ses med dessa smarta snapback kepsar, har de igen kommit in i modebilden.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor