×
Meny

Hjälmar - Surf

Bra att veta

Det finns många fördelar med att använda en hjälm. Det beror alltid på vilken sport det används för, men de är alltid en bättre lösning än att inte ha på sig en hjälm. Oavsett om du åker wakeboard, kajakpaddlar eller åker vattenskidor bakom en båt, är det alltid mycket viktigt att hålla huvudet väl skyddat. För detta ändamål har vi många olika lösningar.

När du ska välja rätt hjälm för sporten måste du göra tre saker:

  • Du måste hitta rätt typ av hjälm för din sport,
  • Då måste du mäta ditt huvud ordentligt.
  • Det sista är att se till att hjälmen har ett säkerhetscertifikat. (Alla våra hjälmar har ett säkerhetscertifikat).


En wakeboard hjälm


Wakeboard hjälmen är en ganska standard hjälm. Skalet är hårt och har ett fodrar av mjukare expanderad polystyren. Detta ger ett bra genomslagsmotstånd och bra energiabsorptionsegenskaper.

Wakeboardhjälmen har en likhet med en cykelhjälm, eftersom den är half-shell och täcker toppen av huvudet, pannan och huvudets baksida. Det spänns med en hakrem. Det täcker vanligen inte ansikte, nacke eller öron.

Håll ett öga på certifikatet


Det här är ganska viktigt eftersom inte alla hjälmar är certifierade. Alla hjälmar ger en viss grad av säkerhet, men hjälm som är certifierade genomgår noggranna tester som är utformade för att skjuta hjälmarna till sin absoluta gräns. Om du köper en hjälm från vår butik, kan du vara säker på att de har varit genom många tester och är certifierade.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor