×
Meny

Vattensport Hjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar

Bra att veta

En vattensport hjälm är viktigt skydd

Oavsett vilken vattensport du utövar så är det alltid viktigt att skydda ditt huvud. Dessa hjälmar är tillverkade med ett hårt skal och högkvalitativt EVA skum på insidan, som är specifikt designat för att klara av det slitage många vattensporter innebär.

En wakeboard hjälm skiljer sig inte på något sätt i design jämfört med en kite hjälm eller andra vattensport hjälmar. De har alla samma typ av design och fyller samma funktion.

Många frågar om man kan använda en vanlig cykelhjälm eller en skatehjälm när man utför vattensport. Även om de kan ha liknande utseende så är de generellt sett inte tillräckligt starka för att motstå de krafter som är involverade i till exempel en sport som wakeboarding. Vissa vattensport hjälmar kommer även med skydd för öronen för att förse lite extra skydd.

En vattensport hjälm, oavsett om det är för kitesurf, vattenskidor eller wakeboard, måste klara sig igenom en strikt testprocess för att säkerställa att de lever upp till rätt standard. Alla dessa hjälmar har en EN 1385 certifiering, vilket betyder att de är godkända för användning vid vattensport.

Hjälm vattensport - hur väljer man rätt?

En wakeboard hjälm är troligtvis den vanligast förekommande typen av vattensport hjälmar. Eftersom wakeboard är en högintensiv sport så är dessa hjälmar tillräckligt starka för att skydda ditt huvud vid alla typer av vattensport du önskar att delta i.

För optimalt skydd, är det viktigt att din hjälm passar ordentligt. Den bör vara åtsittande, men samtidigt inte för tight. Många hjälmar har en möjlighet för justering, så att du kan justera passformen. Om du önskar att veta mer, spana in vår guide Hur ska hjälmen sitta?

Utöver en hjälm bör du även överväga att skaffa dig en Impact vest om du har ett intresse för vattensport.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor