×
Meny

Sparkcykel Hjälm Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar

Bra att veta

Sparkcykel hjälm barn - skydda de minsta i familjen

En sparkcykel hjälm för barn är det viktigaste skyddet för barn som åker sparkcykel. Barn i alla åldrar, oavsett nivå, bör bära en sparkcykel hjälm, från barn som för första gången försöker åka på en trehjulig sparkcykel till barn som gör tricks i skateparken. Föräldrar frågar ofta om småbarn behöver hjälmar för sparkcykel. Svaret är naturligtvis ja, eftersom de fortfarande utvecklar sin balansförmåga.

Alla sparkcykel hjälmar för barn i den här kategorin har en EN 1078 certifiering. Detta är en europeisk säkerhetsstandard som innebär att de är säkra att använda vid sparkcykelåkning, rullskridsko åkning och cykling.

Använd en sparkcykel hjälm istället för en cykel hjälm

Sparkcykel hjälmar för barn är utformade lite annorlunda än cykelhjälmar, vilket gör dem mycket säkrare när du åker sparkcykel. Bakpartiet på sparkcykel hjälmar för barn täcker hela bakhuvudet, ända ner till nacken. Detta skiljer sig från cykelhjälmar, där hjälmen slutar längre upp på huvudet. Sparkcykel hjälmar är utformade på detta sätt för att skydda barnen från när de faller bakåt, vilket händer mer vid sparkcykel åkning än vid vanlig cykel åkning.

En annan egenskap hos sparkcykelhjälmar för barn är att de är utformade för att vara motståndskraftiga mot många stötar. Det starka materialet håller sin form vid flera fall, medan cykelhjälmar ofta måste bytas ut efter en enda hård stöt.

Barnets sparkcykel hjälm bör stå högst upp på listan när det gäller skydd för sparkcykel åkare, och det är viktigt att se till att den sitter rätt. Se vår guide om hur du bär din hjälm för att få ytterligare råd. Om du letar efter skydd för knän, armbågar och handleder kan du kolla in våra Sparkcykelskydd 3-pack för en enkel lösning som täcker alla tre.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor