×
Meny

SUP Paddleboards & SUP Utrustning

Bra att veta

Stig ombord och påbörja ditt SUP äventyr

Stand up paddleboarding, även kallat SUP, är en av de snabbast växande vattensporterna i världen. Det vackra med paddleboarding är att det är relativt lätt att lära sig och att du är fri att göra vad du vill med din SUP bräda - det är lika mycket en sport som en social aktivitet och ett sätt att utforska naturen.

Du kan delta i paddleboad tävlingar, ta en tur eller bara slappna av på vattnet med en all around bräda. Paddleboarding görs bäst på stilla vatten, så du kan stand up paddla på hav, sjöar, floder och vikar. Om du hellre vill paddla på vågorna kan du alternativt välja en SUP som är utformad för surfing. Även om paddleboarding anses vara en lätt vattensport att lära sig så finns det gott om undervisning för att lära dig grund konceptet och korrekt teknik.

Fördelen med att ha din egen SUP utrustning är att du kan välja design på brädan efter dina preferenser. Om vädret är bra kan du dessutom ge dig ut på vattnet direkt utan att behöva oroa dig för att hyra utrustning.

Paddleboard - hur förbereder jag mig?

Det flesta nybörjarna startar sitt SUP äventyr med en uppblåsbar paddleboard. Fördelarna med en uppblåsbar modell är att de är väger lite, är lätta att transportera men håller sig ändå solida och fasta.

Förutom en SUP bräda så finns det ytterligare några delar av utrustningar som du behöver innan du börjar. Du måste först och främst skaffa en paddel eftersom du inte kommer att kunna göra mycket med din bräda utan en paddel. En annan viktig sak är ditt leash - detta kommer att se till att du inte blir separerad från brädan. Om du väljer att satsa på en uppblåsbar bräda behöver du också en pump.

Skydd som hjälm eller flytväst är ofta ett krav när du paddlar i vissa vatten, och det är också värt att överväga en våtdräkt om du paddlar i kallare vatten.

Om du vill veta mer om paddleboarding så kan du kolla in våran vide och guide för att Köpa en SUP board

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor