×
Meny

Glidvalla

  Filter
Varumärken
Temperatur
Fluor-innehåll

Skid glidvalla ger dig extra fart

Glidvallan är för hastighet och naturligtvis ett bättre glid. Glidvalla ger effekten att den främre och bakre delen av skid kommer att vara mer smidig, vilket resulterar i ett bättre glid.

För den vanliga skidåkaren är en universell glidvalla ett bra val. Om du vill vara säker på att dina skidor ger dig ett extra glid rekommenderas glidvalla för olika temperaturer.

Seriösa och professionella skidåkare kan vara helt fanatiska när det kommer till att välja rätt järn och glidvalla för deras skidor och de applicerar ett nytt lager av valla nästan varje gång de ska ut och åka. På andra sidan har vi många nybörjare och lätt erfarna åkare som sällan, om någonsin, applicerar glidvalla på deras skidor. Någonting i mitten av dessa två kommer att passa bäst för de flesta åkarna.

Det är huvudsakligen två olika typer av glidvalla. En varm valla som ska appliceras med ett strykjärn vid rätt temperatur. Denna typ av valla är väldigt uthållig och håller större delen av en säsong för en medelåkare. Sen har vi "everyday wax" som kan appliceras ovanpå den varma vallan innan du tar skidorna ut i spåren.

Om du är ny till längskidåkning ska du inte bli avskräckt av att valla dina skidor varje dag. Med rätt glidvalla kan du få extra fart, men det är ingenting jämfört med den inverkan den rätta fästevallan ger, så om du inte är så erfaren är det på fästvallan du ska lägga din energi.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor