MENY
Vintersport
Bra att veta
Filter
 Pris
 Varumärken
 Sko storlek

 Känga/Skal typ
 Känga material
 Innerkänga material

Skridskor

Filter »

Ett bra par skridskor är en bra investering, eftersom de kan användas för många olika sporter, och om du passar ordentligt på dem kan de användas i många år. På vintern kan du använda dina skridskor utomhus på frusna sjöar och kanaler, och när det blir varmare kan du ta med dem till din lokala ishall. Skridskorna i den här kategorin är all-around skridskoåkning, vilket innebär att de kan användas för att spela och allmänt kul och träning på isen, men du kan också enkelt ta med en hockeyklubba och spela hockey med vänner på de flesta av dessa skridskor.

Skridsko specifikationer

Som en skridsko har inte broms, ska skenan fungerar som broms och glidande mekanism. Om kniven slipas mycket vassa kan du både köra mycket snabbt och gör häftiga inbromsningar med det. De flesta skenor är idag tillverkade av stål. För att bibehålla de glidande egenskaperna hos skridskon är det viktigt att bladet slipas korrekt och regelbundet. Om det görs på fel sätt eller för ofta, påverkar det kvaliteten.

Förr i tiden, när man ville åka skridskor satt man bara en skena sina skor eller stövlar, men idag är stövlarna också en viktig faktor i en bra skridsko. Stövlarna finns med mer eller mindre vriststöd. Som med stövlarna på inlines innebär mer stöd mindre flexibilitet och vice versa. Skridsko finns med extra foder i ett vattenavvisande material, så att dina fötter kan hålla värme och var torra på isbanan.

Histrorien bakom skridskor

Skridskor är en mycket gammal uppfinning. Man tror att de uppfanns i Finland för personer som behövde resa långa sträckor över is. På den tiden bestod en skridsko helt enkelt av djurben som skars och monterades under foten. Sedan dess har skridskon utvecklats mycket, men tanken bakom och skridskoåkning teknik är fortfarande densamma.

Skridsko tävling blev utbrett i Europa av de högre klasserna, men samtidigt har det alltid varit en aktivitet för alla samhällsskikt. När det var vinter och sjöarna frös, sedan samlades unga och gamla och rika och fattiga för att åka skridskor. På 1500-talet, blev första skridskon med järn skena uppfunnen, och därmed en ny generation av skridskor uppfanns.

Skridskor är föregångaren till inlines, vilket är uppenbart när man tittar på både utformningen av de två typerna av skates och de sporter som de brukas till.

Om du vill veta mer om skridskor

Om inte är ett par all-around skridskor, du behöver, men däremot skridskor som ska användas för något särskilt, kan du läsa mer om ishockey skridskor , konst skridskor och barn skridskor under dessa kategorier. Barn skridskor är som skridskor i denna kategori också skridskor som kan användas till lite av varje. Läs om varje par skridskor för att få mer information. SkatePro erbjuder även tjänsten att slipa dina skridskor för en liten kostnad.

Få hjälp med att välja rätt modell och storlek genom att läsa om att köpa skridskor .

Trygg e-handel