×
Meny

Skridskor

Bra att veta

Skridskor till dina behov och skridskodisciplin

Vi har olika typer av skridskor, som konståkningsskridskor, barn skridskor, hockeyskridskor för rekreation och hockeyskridskor utformad för att spela seriös hockey. Du hittar dem på de specifika kategorier som du kan läsa mer om dem.

Skridskor för inom- och utomhusbruk

Några kvalitets skridskor är en god investering eftersom de kan användas för många olika sporter, och om du passar ordentligt på dem, kan de användas i många år. På vintern kan du använda din skridskor utanför på frusna sjöar och kanaler, och när det blir varmare, kan du ta dem till din lokala ishall.

Skridskoåkning specifikationer - blad och känga

Som en skridsko har inga bromsar, måste bladet både fungera som en broms och glidmekanism. Om bladet poleras mycket skarp, kan ni båda springa mycket snabbt och låg hård inbromsning med den. De flesta blad för närvarande är gjorda av stål. I syfte att upprätthålla skridskon glidegenskaper är det viktigt att bladet slipas ordentligt och regelbundet. Om det görs på fel sätt eller alltför ofta, påverkar det kvaliteten.

Tidigare var det så att när man skulle åka, spännande man bara ett blad på skorna, men idag är kängorna också en viktig faktor i en bra skridsko. Kängorna finns med mer eller mindre fotledsstöd. Som med kängor på rullskridskor innebär mer stöd mindre flexibilitet och vice versa. Skridskor finns med extra foder i ett vattentätt material, så att dina fötter kan hålla varm och torr på isbanan.

Historian bakom skridskor

Skridskor är en mycket gammal uppfinning. Man tror att de uppfanns i Finland av folk som behövde att resa långa sträckor över isen. Vid den tiden passerade en skridsko helt enkelt ett djur ben som skars och monterades under foten. Sedan dess skridskor utvecklats mycket, men idén bakom skridskon och skridskoteknik är fortfarande densamma.

Skridsko tävlingar var utbredd i Europa överklassen, men samtidigt har det alltid varit en aktivitet för alla samhällsskikt. När det var vinter, och sjöarna frös, samlades unga och gamla och rika och fattiga för att åka skridskor. På 1500-talet, som de första skridskorna med järnblad uppfunns, och sätta en ny generation av skridskor till världen.

Skridskor är föregångaren till rullskridskor, vilket är uppenbart när man tittar på både utformningen av de två typerna av skridskor och de sporter som de brukade.

SkatePro erbjuda slipning av dina skridskor för en liten avgift.

Få hjälp med att välja rätt modell och storlek genom att läsa Köp av skridskor .

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor