×
Meny

Bodyboards

Bra att veta

Bodyboard för alla

Bodyboarding kommer faktiskt från en antik form av att ta sig an vågorna - genom att surfa på magen, utan någon form av utrustning. Bodyboarden skiljer sig från vanliga stand-up surfbrädor eftersom de inte har några ventrala fenor.

Det finns några olika sätt att åka en bodyboard. Prone, dropknee, och stand-up. Den mest populära varianten är prone, som låter dig göra en massa tricks som inte är möjliga om du surfar en vanlig stand-up surfbräda. Eftersom bodyboarden inte har några fenor för att hjälpa dit stabilisera den är det en konsti i sig att få en bodyboard att röra sig i rätt riktning. Å andra sidan öppnar bristen på fenor upp för nya tricks, som 360 spins.

För att välja rätt bräda ska du mäta avståndet från golvet till din navel. Bodyboardens nose ska nå till någonstans mellan din höft och navel. Om du är en tung åkare eller surfar små vågor är det viktigt att hitta en bräda som håller dig flytande. Gör inte det vanliga misstaget att köpa en längre bräda för att hålla dig flytande. Istället ska du välja en bredare bräda med en något bredare tail och tjockare core.

En bodyboard ska alltid vara platt

Du ska säkerställa att din bräda är platt. Håll brädan på kant och titta längs dess rail - det ska vara platt. Brädor med mycket rocker är svåra att fånga vågor med, eftersom de trycker undan vattnet och är långsammare. Du kommer behöva rocker för att svänga, men då ska du klara att böja den in mot brädan. Den manövern är lätt att lära sig, men svår att bemästra.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor