Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Flytvästar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Hur fungerar flytvästar?

En flytväst, eller seglasväst som man även kan kalla det, är tillverkad för att göra precis det namnet föreslår, hjälpa dig flyta i vattnet. De kan användas till flera olika vattensporten, till exempel paddle boarding, och är en väsentlig del av säkerhetsutrustningen.

Flytvästar borde inte ses som en ersättning för räddningsvästar. Med flytvästar finns det en förväntning att användare fortfarande kan simma eller hålla sig över ytan medans de väntar på hjälp. Av denna anledning är flytvästar ideala för sporter där du har nära till land och förväntas att hamna i vattnet.

När du ska köpa en flytväst kommer du att ofta se termen "50N" i produktbeskrivningen. Detta syftar på hur mycket flytkraft västen har. 50N är standard hos flytvästar, medans räddningsvästar oftast har 100N eller 150N.

Vilken flytväst behöver jag?

Alla flytvästar är gjorda för att vara flexibla och ge dig bra rörelsefrihet. De är inte specifikt tillverkade för olika sporter, så du måste ta hänsyn till din egen simförmåga och hur mycket flytkraft du tror att du kommer behöva för just din aktivitet.

För att välja rätt storlek, behöver du ta reda på din vikt och din bröstomkrets. Om du är osäker på om västen du har är av rätt storlek, kan du kolla detta igenom att be någon försöka lyfta av flytvästen från dina axlar medans du har den på. Om västen glider upp mycket (mer än 5 cm) är den för lös och du borde antingen spänna den mer eller skaffa en mindre modell.

Om du tror att du behöver mer flytkraft, kan du spana in vår avdelning för Räddningsvästar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor