×
Meny

Flytvästar

Var säker, använd en flytväst

Ett flythjälpmedel eller en flytväst som skiljer sig något från den vanliga flyt- eller räddningsvästen. Det är en säkerhetsutrustning, men flytkraften är vanligtvis inte lika stor som hos en vanlig flytväst. Det innebär att denna väst lämpar sig bättre för aktiviteter nära stranden, där du har nära till land eller en båt.

Man kan säga att det är en hjälpande hand ute på vattnet, som hjälper att hålla dig flytande så att du inte behöver lägga så mycket kraft på att hålla huvudet över ytan.

Denna nödvändiga del i utrustningen för vattenskidåkning och wakeboard kommer i många olika utföranden och vi säljer bara flytvästar från världens mest betrodda märken. Oavsett om du föredrar spännen eller dragkedja, tigermönster eller diskret svart eller grått, har dessa flytvästar aldrig sett bättre ut än nu.

En flytväst väger oerhört lite

Alla flytvästar för vattensport är väldigt lätta, de är gjorda med den senaste teknologin och av de mest avancerade materialen på marknaden. Flytvästarna är gjorda för att flexa, böjas och vara väldigt flexibla när du rör dig. Vissa västar har också en del unika designelement. Det kan vara stödbälten för ländryggen eller små invändiga fickor för förvaring av körkort, betalkort och telefon.

Oavsett specifikationen på din flytväst är det viktigt att notera att de inte ger (eller är avsedda att ge) samma höga skyddsnivå som en vanlig flytväst. Vi rekommenderar dem inte för barn eller människor som inte är ordentligt simkunniga. De bör istället välla en vanlig flytväst.

Flytvästar måste vara certifierade

Alla produkter som du hittar i denna kategori är ISO12402-5 godkända.

Denna sorts västar är märkta med 50N och är designade för aktiviteter nära stranden. De ger användaren med minst 5kg flyt och är ofta desginade med flytande material i fram och i bak på västen. Denna typ av västar ska bara användas av någon som är en kompetent simmare. Dessa västar har heller inte någon stödkrage, vilket betyder att den inte håller dig på din rygg om du är medvetslös. 50N västarna används ofta till wakeboarding, vattenskidåkning och kite-surfing.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor