Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skidbyxor

  Filter
Varumärken
Storlek
Kön
Aktivitet
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Skidbyxor håller dig varm och torr

Skidbyxor är en essentiell del av din skidutrustning och man bör inte förbise dem när man köper nya skidkläder. Dina ben gör det största jobbet när du åker skidor, så att hålla dem glada kommer hjälpa dig att få ut det mesta av ditt skidäventyr. Täckbyxor delas generellt upp i tre kategorier: isolerade, hårt skal eller mjukt skal.

Vilka termobyxor ska jag välja

Isolerade skidbyxor är den vanligaste typen och kommer i många varierade designs. Isolationen ger värme och skydd från vind. De kommer vanligtvis med ett vattentätt ytterlager.

Skidbyxor med hårt skal prioriterar vatten och vind resistens. Dessa täckbyxor saknar isolation, så de är anpassade för skidåkare som inte behöver den extra värmen, eller bara föredrar att bära underställ. De används även för längdskidåkning då de är väldigt lätta och har god andningsförmåga.

Skidbyxor med mjukt skal är det alternativet som andas bäst. Materialet, som namnet indikerar på, är mjukt och har god stretch, vilket gör dem bekväma att ha på sig. Dessa oisolerade skidbyxor är tillverkade med mjukare material, så nivån av vattentäthet och värme är lägre.

Små detaljer som du kan hitta bland alla typer av skidbyxor är justerbara midjeband med bältesöglor, snödamasker som hindrar snö från att tränga in i skidbyxorna och ventilationsdragkedjor i benen för att släppa ut värme när det behövs. Det brukar även ha justerbara hängslen som du kan spänna över axlarna. De är bra om du behöver extra fickor och är superbekväma att bära.

Om du vill matcha dina skidbyxor med en jacka, kolla in våran kollektion av Skidjackor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor