×
MENY

Skidbyxor

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Kön
Typ
Aktivitet
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Skidbyxor: Håller dig varm, torr och i stånd att prestera ditt bästa

Vad ska du ha på dig när du åker skidor? Det hänger mycket på vilken slags skidåkning du ägnar dig åt. I denna kategori hittar du massor av skidbyxor, eller snöbyxor som de också kallas.

Så hur väljer du vad du ska ha på dig när du ska ut på skidor? Det är ett par saker du bör tänka på.

Ett par bra vinterbyxor sitter ordentligt runt alla leder så du lätt kan röra dig. Framtill har byxorna som regel ett windbreaker-material för att förhindra vinden att kyla ned dig. Baksidan har som regel ett material i stretch, som även andas och tillåter fukten från inre lager att transporteras ut. Om det är mycket kallt är det också möjligt att använda fordrade längdskidbyxor.

Alla skid-, snö- och vinterbyxor du hittar i denna kategori är gjorda i kvalitetsmaterial från några av de absolut bästa märkerna inom vinterkläder.

Vad är andedräktstestet?

Om du vill testa hur bra windbreaker-egenskaper ett par skidbyxor (eller annat plagg) har, kan du göra "andedräktstestet". Tag byxorna, håll tyget tätt mot munnen och blås hårt. Om byxorna är i windbreaker-material bör luften inte passera genom tyget så att det märks.

Skidbyxor och snöbyxor - nyckelegenskaperna

Skidåkning kan på många sätt liknas med löpning. Rörelserna är någorlunda lika, och de byxor som designas för skidåkning respektive löpning har liknande egenskaper. Målet är att optimera benens möjlighet till rörelse. Det finns skidbyxor som är utformade som tights, och skidbyxor med en lös passform. Vad som passar dig bäst handlar till sist om din personliga preferens.

Precis som löparbyxor, är skidbyxor ofta försedda med reflexer för att öka synligheten i omgivningar med svagt eller inget ljus. Det är särskilt viktigt när du rör dig ut i vildmarken. Gör du det rekommenderar vi också att du tar med en pannlampa.

Få koll på det innersta lagret

Det kan vara en god idé att ha ett underställ av ull under dina vinterbyxor. Ull är nämligen fantastiskt på att transportera svett från kroppen.

Skidåkning kan vara träning för hela kroppen, vilket kräver goda ventilerings- och andningsegenskaper från ditt plagg. Dessa kvaliteter hittar du hos alla byxor i denna kategori.

Några modeller har isolerande kvaliteter medan andra är gjorda för att endast skydda mot vind och vatten.

Preparerat för framgång

När du ska ut och tillbringa en hel dag i snön, till exempel för längdskidåkning, är det viktigt att ha ett par byxor som håller dig varm och torr. Vi rekommenderar ett par skidbyxor som är gjorda i polyester.

Oavsett om du åker skidor för att tävla eller för rekreation, är skidåkning träning för hela kroppen. Längdskidbyxorna du hittar i denna kategori är designade för att hålla kallt väder ute, men också för att låta fukt och svett försvinna från kroppen - så du håller dig torr.

De flesta byxorna i denna kategori är gjorda i windbreaker-material framtill och ventilerande material baktill. Du kan också hitta termiskt isolerade byxor till de kallaste dagarna. Oavsett vilka byxor du väljer, kommer du upptäcka att de också är vattenavvisande.