×
MENY

Rullskridsko kullager

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ
Spacers
Smörjmedel

Bra att veta

Rullskridsko kullager

Kullager är en mycket viktig del av dina inlines, de ser till att hjulen kan rotera fritt. I denna kategori hittar du alla typer av kullager, från billiga industrilager (rekommenderas även för rullskridskor) till speciella lager utformade för att hålla vatten och smuts borta och därmed göra dem mer hållbara.

Rullskridskohjul och inline hjul behöver två lager för att rotera på hjulbulten. Ett lager kan avsevärt påverka hastigheten och känslan av din inlines.
Oavsett vilken typ av kullager du har, bör du alltid undvika sand, vatten och fuktiga förhållanden, eftersom detta kommer att förkorta livslängden på dina kullager avsevärt.

Montering av kullager i rullskridskohjul

Ett kullager kan vanligtvis pressas in med tummen, när ett kullager är korrekt monterat, sitter kanten av kullagret i linje med hjulkärnan. Om den sticker ut från en sida är kullagret inte monterat på rätt sätt och kommer att förstöras under rullskridskoåkning. Om du har ett hjul med metallkärna kan det vara svårt att montera lagren, i det här fallet kan du använda en gummiklubba eller ett kvadratisk träblock till att banka det på plats.

Industriella standarder

För de flesta rullskridskohjul används ett 608 kullager. Dimensionerna på ett 608 kullager är:

  • 22mm yttre diameter
  • 7mm bredd
  • 8mm inre diameter

Precisionen är typiskt gjord efter en Abec standard som går från Abec1 till Abec9, ju högre siffra, desto högre precision har lagret.

Kullager med hög precision används normalt för rullskridskor, här vill du ha det bästa spinnet möjligt. Kullager med lägre precision används mer för discipliner där kullagren utsätts för flera slag och belastningar.