×
Meny

Kullager Inlines

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ

Bra att veta

Vad är inlines kullager?

Inlines kullager är små cylindriska delar som passar mellan axeln och hjulets nav. Alla inlines hjul är utrustade med två kullager och en spacer mellan dessa. Kullager är tillverkade av en större yttre ring och en mindre inre ring. Mellan dessa ringar finner man små stålkulor. Det är dessa som gör det möjligt för hjulen att snurra. Skydd som man även kallar "shields" förhindrar smuts och liknande från att ta sig in i kullagret, vilket ökar hållbarheten.

Kullager inlines - Så väljer du

För alla typer av inlines behövs det två kullager per hjul. Inlines kullager passar i alla standard hjul, så du behöver inte oroa dig över storleken. Kvaliteten hos ett kullager beror på flera olika faktorer - material, precision (ABEC), smörjmedel, förseglade eller öppna (med eller utan shields).

Om du främst åker utomhus är förseglade kullager smörjda med fett det bästa valet. De som åker inomhus kan använda sig av öppna kullager som snurrar fort och är lätta att rengöra. De som fokuserar på speed skate och långdistans är ofta intresserade av kullager med hög precision smörjda med olja. De snurrar fort och är lätta att rengöra, men smuts kan leda till skada relativt fort.

När är det dags för nya kullager?

Generellt så håller ett set inlines kullager mellan tolv till arton månader. Material, kvalitet och underhåll av din utrustning är de största faktorerna som avgör hur länge dina kullager håller. Om du märker att dina kullager låter trots att du rengjort de eller om de är rostiga, så är det dags att skaffa nya. Kom ihåg att inlines kullager alltid bör snurra fritt utan för mycket ljud.

Vill du veta mer om kullager? Läs vår kompletta guide för Köp av kullager.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor