×
Meny

Sparkcykel Griptape

  Filter
Färger
Varumärken
Bredd
Längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 4

Bra att veta

Vad är sparkcykel griptape?

Griptape för sparkcyklar är en viktig del av din uppsättning för att hålla fötterna på plats när du åker sparcykel. Rätt griptape håller dina fötter låsta på decket, särskilt när du gör tricks. Det ger dig extra grepp för att utföra din landning på ett säkert sätt och ger dig mer kontroll. Förutom att ge grepp är sparkcykel griptape ett bra sätt att anpassa ditt däck och ge din setup ett unikt utseende.

Griptape sparkcykel - För klippt, ett ark eller en hel rulle

Det är oundvikligt att din pro scooter griptape kommer att slitas ner med tiden. När tejpen blir mindre kornig och greppvänlig är det ett tecken på att den behöver bytas ut.

När du köper ny grippa kan du välja mellan ett förklippt ark, ett ark eller en hel rulle. Förklippt griptape kommer att vara modellspecifik och redo att fästas direkt ur lådan utan något justeringsarbete. Om du vill applicera tejpen själv och är beredd att göra lite anpassningsarbete, köp ett ark eller en hel rulle. Detta är ett mer prisvärt alternativ och ett bra sätt att dela tejpen med några vänner.

Hur applicerar jag kickbike griptape?

När du installerar ny griptape på ditt däck ska du först se till att ta bort den befintliga tejpen. Att använda en hårtork är ett bra sätt att lossa tejpen. Lyft sedan upp hörnet av tejpen med en vass kant, t.ex. en fickkniv. Skär sedan av den nya griptapen till ungefär rätt storlek, klistra fast den på däcket och använd en kniv för att säkerställa en exakt passform.

När du installerar griptape för sparkcykel är det dessutom viktigt att undvika luftbubblor. Ett däck utan bubblor garanterar maximal hållbarhet och bästa prestanda. Vissa grip tape har en perforering för att kunna uppnå detta mycket enkelt. Om du är osäker på hur du installerar grepptejp kan du kolla in videon i vår guide för montering av en skoter som täcker denna process.

Om du vill läsa mer om griptape kan du läsa vår guide Köp av sparkcykel griptape.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor