×
Meny

Skateboard griptape

  Filter
Färger
Varumärken
Bredd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Skateboard Griptape ger grepp och stil

Skateboard griptape är ett självhäftande ark som du sätter på ytan av din skateboard. Det liknar sandpapper och är granulerat för att ge en bra stance och ett bra grepp på brädan. Skateboard griptapes är vanligtvis tillverkade av kiselkarbid, och de kommer ofta i den standardiserade storleken 9 x 33 tum (23 cm x 84 cm). De säljs antingen som ett enskilt ark eller som en rulle med griptape.

Den mest typiska griptapen är en svart griptape, men färgstarka griptape har blivit alltmer populära bland skateboardåkare. Vissa tillverkare tillverkar även genomskinliga griptapes.

Hur man tar bort skateboard griptape

Skateboard griptape slits med tiden, särskilt om du åker ofta på din bräda. Skor och smuts slätar ut den granulerade ytan, vilket gör det svårare att utföra tricks.

Du kan ta bort griptapen genom att blåsa varmluft på den med en hårtork. Detta värmer upp och gör limmet mjukt, så du bör kunna skala av det enkelt med hjälp av en kniv. Du kan ta bort eventuella klisterrester genom att skrapa bort dem försiktigt efter att först ha försökt ta bort dem med nagellacksborttagningsmedel eller något alkoholbaserat rengöringsmedel. När resterna har avlägsnats kan du applicera en ny griptape på diitt deck.

Hur man applicerar griptape på en skateboard

Att applicera ett griptape på din skateboard är relativt enkelt och kräver endast några få verktyg. Du bör börja med att ta bort pappret från griptapens klibbiga sida. Tryck sedan försiktigt ner den klibbiga sidan på decket. Kom ihåg att se till att griptapen är centrerad innan du trycker fast den på decket.

När du trycker fast den på decket ska du se till att alla luftbubblor avlägsnas - många griptapes är nu för tiden perforerade för att underlätta denna process. När du har gjort detta kan du göra snitt i varje hörn av griptapen. Skapa sedan riktlinjer för den utskurna formen genom att trycka ner griptapen mot deckets kanter med ett verktyg. Efter detta kan du skära av den överflödiga griptapen med en vass kniv. Slutligen måste du göra hål för bultarna med ett spetsigt verktyg.

Om du fortfarande är osäker på hur du applicerar grepptejp förklarar vår video Så här sätter du på griptape, processen steg för steg.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor