×
Meny

Skydd till vattensport

Alltid bättre med lite extra skydd

Även fast du utför din favorit av extremsporter i vattnet ska du inte låta dig luras. Vattensport kan vara oerhört farligt och det är viktigt att du har rätt sorts skyddsutrustning, för att inte utsätta din kropp eller huvud för onödig fara.

Från flytvästar, wakeboard-hjälmar och wakeboard-västar - vi har varje sorts skyddsutrustning du någonsin kan drömma om.

Vi har ett stort sortiment av skyddsutrustning för alla slags vattensporter. Oavsett din kunskapsnivå, har vi prisvärd skyddsutrustning av hög kvalitet för dig. Vår skyddsutrustning kan användas till vindsurfing, paddle boarding, kitesurfing, sup, wake och vattenskidåkning. Vi har produkter från topp-märkerna här online och i vår fysiska butik.

Använd en hjälm för vattensport/wakeboard

Det är oerhört viktigt att bära en crash hat eller hjälm om du utför sporter som wakeboarding eller vattenskidåkning, men även om du surfar nära klipporna. Därför hittar du alla våra skyddshjälmar i underkategorin.

Har du några frågor inför att välja rätt skyddsutrustning, eller behöver råd om var du ska köra? Tveka inte att ringa oss, så pratar vi genom dina val.

Flytväst eller räddningsväst?

Alla flytvästar och räddningsvästar du hittar här hos SkatePro har en CE-märkning, som har blivit obligatoriskt för alla denna slags produkter inom European Economic (Alla 28 medlemmar av EU plus EFTA landen Island, Norge och Lichtenstein. Även Schweiz och Turkiet)

Alla produkter i denna kategori är också ISO godkända.

Var uppmärksam på att vi erbjuder två olika slags produkter i denna kategori: Flytvästar och räddningsvästar.

Nivån av flyt på de olika produkterna bestämmer vilken kategori de hamnar i. Flytet mäts i Newton (N) 100N = 10kg av flyt. Våra västar är testade och uppdelade i följande kategorier:

50N - Flytväst (ISO12402-5)

Denna typ av väst har inte någon stödkrage, vilket betyder att den inte kommer hålla dig på ryggen om du är medvetslös. Produkterna med märket 50N används ofta till wakeboarding, vattenskidåkning och kite surfing.

100N - Räddningsväst (ISO12402-4)

100N produkter är passande för vattensporter såsom kajakpaddling, vattenskidor och kanotpaddling och de kan användas av både vuxna och barn.

Om du har några frågor när du ska bestämma vad du ska köpa eller om du behöver vägledning på var du ska åka? Tveka inte på att kontakta oss eller ringa så hjälper vi dig att gå igenom de olika möjligheterna.

SkatePro