×
Meny

Skydd till vattensport

Alltid bättre med lite extra skydd

Även fast du utför din favorit av extremsporter i vattnet ska du inte låta dig luras. Vattensport kan vara oerhört farligt och det är viktigt att du har rätt sorts skyddsutrustning, för att inte utsätta din kropp eller huvud för onödig fara.

Från flytvästar, wakeboard hjälmar och wakeboard västar - vi har alla typer av skyddsutrustning du någonsin kan drömma om.

Vi har ett stort sortiment av skyddsutrustning för alla slags vattensporter. Oavsett din kunskapsnivå, har vi prisvärd skyddsutrustning av hög kvalitet för dig. Vår skyddsutrustning kan användas till vindsurfing, paddle boarding, kitesurfing, sup, wake och vattenskidåkning. Vi har produkter från topp-märkerna här online och i vår fysiska butik.

Använd en vattensport eller wakeboard hjälm

Det är oerhört viktigt att bära en hjälm om du utför sporter som wakeboarding eller vattenskidåkning, men även om du surfar nära klipporna. Du hittar alla hjälmar för detta i underkategorin.

Flytväst eller räddningsväst?

Alla flytvästar och räddningsvästar du hittar här hos SkatePro har en CE-märkning, som har blivit obligatoriskt för alla denna slags produkter inom European Economic (Alla 28 medlemmar av EU plus EFTA landen Island, Norge och Lichtenstein. Även Schweiz och Turkiet)

Alla produkter i denna kategori är även ISO godkända.

Var uppmärksam på att vi erbjuder två olika slags produkter i denna kategori: Flytvästar och räddningsvästar.

Nivån av flytkraft på de olika produkterna bestämmer vilken kategori de hamnar i. Flytkraften mäts i Newton (N) 100N = 10kg flytkraft. Våra västar är testade och uppdelade i följande kategorier:

50N - Flytväst (ISO12402-5)

Denna typ av väst har inte någon stödkrage, vilket betyder att den inte kommer hålla dig flytande på ryggen om du är medvetslös. Produkterna med märket 50N används ofta till wakeboarding, vattenskidåkning och kite surfing.

100N - Räddningsväst (ISO12402-4)

100N produkter är passande för vattensporter såsom kajakpaddling, vattenskidor och kanotpaddling och de kan användas av både vuxna och barn.

Om du har några frågor när du ska bestämma vad du ska köpa eller om du behöver vägledning på var du ska åka? Tveka inte på att kontakta oss eller ringa så hjälper vi dig att gå igenom de olika möjligheterna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor