×
Meny

Vattensport Skydd

Vattensport skydd - glöm inte säkerheten när du har kul på vattnet

Vattensporter är kul, men om du inte använder de rätta skydden kan det leda till allvarliga skador. Vilken typ av skydd du ska använda beror på vilken typ av vattensport du ska hålla på med. Vårt utbud innehåller skydd för alla sorters vattensporter så som SUP, wakeboarding och surf.

Generellt sett är det alltid en bra idé att ha en certifierad vattensport hjälm och en flytväst eller seglarväst. Hjälm vattensport - för om du träffar vattnet i höga hastigheter kan det upplevas lika hårt som betong. Vattensport hjälmar är specifikt designade för att absorbera denna typ av smäll,

Om du håller på med wakeboarding eller kitesurfing, så är det ett måste att ha en impact vest. En wakeboard väst kommer att reducera smällen din kropp tar om du kraschar vid hög hastighet och hjälper till att förhindra blåmärken och mer allvarliga skador.

Skydd till vattensport - flytväst eller seglarväst?

De ser väldigt lika ut, men vad är skillnaden mellan de två? Flytvästar är designade för att hålla dig flytande om du skulle bli medvetslös eller av annan anledning inte skulle kunna simma. De är tillverkade med en krage för att stödja din nacke och för att se till att ditt ansikte förblir över vattenytan.

En seglarväst är däremot gjord för att du ska enkelt kunna simma med den. De lämpar sig bättre för varsammare vattensporter och bidrar inte med lika mycket flytkraft som en flytväst. Kortfattat, om du kommer att hoppa in och ur vattnet ofta, så bör du välja en seglarväst. Och om du ska hålla på med snabba vattensporter där du egentligen inte planerar att vara i vattnet, kör på en flytväst.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor