×
Meny

Snowboardbindningar

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Bindings system
Kön

Bra att veta

Snowboardbindningar kopplar dig till brädan

Dina snowboardbindningar överför kraften från dina ben till brädan samtidigt som de håller dig säker när du åker. De har ett stort inflytande på din generella åk upplevelse, därför är det viktigt att finna ett par bindningar som passar din bräda och din åkstil.

Den viktigaste delarna av ett par snowboardbindningar är highbacks, plates och spännen. Vissa bindningar, som Step-On modellerna, har inga spännen och fungerar därför endast med specifika boots.

Snowboard bindningar - Vad ska jag välja?

Du bör välja ett par bindningar baserat på din åkstil och färdighetsnivå. Det finns tre olika typer av bindningar baserat på åkstil: all-mountain, jib och park. Generellt så är medium flex optimalt för all-mountain åkning och för nybörjare. En mjukare flex är bättre för jib/park åkare och en hårdare flex passar bäst till aggressiva åkare. Snowboardbindningar för herr är vanligtvis styvare och bredare än snowboardbindningar för dam.

En annan faktor att överväga är monteringssystemet. De flesta märken som producerar snowboardbindningar tillverkar snowboards som använder standard 4x4 eller 2x4 system. Dock så använder snowboards från Burton "slider-channels" med två skruvar på de flesta av sina modeller (även kallat EST) eller det äldre 3D mönstret.

Se till att undersöka vilket system din snowboard använder. De flesta bindningar kommer med flera olika diskar som bytas ut för att göra de kompatibla med olika bindningssystem.

Storlek av en snowboardbindning

Snowboardbindningar kommer generellt i tre storlekar: small, medium och large. Dock så följer storlekarna ingen standard och kan därför variera mellan olika märken. Storleken på dina snowboardbindningar bör passa dina snowboard boots för att hålla dig säkert på plats. Vanligtvis sträcker sig bindningarna över ett flertal olika skostorlekar, och du finner information kring detta under varje produkt.

Det finns ingen anledning att oroa sig om spännena inte passar perfekt när du packar upp dina nya snowboardbindningar - de är justerbara. Den viktigaste delen att tänka på är att dina snowboard boots passar inom brädans bredd och inuti heel cupen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor