×
Meny

Snowboard bindningar

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Bindings system
Kön

Snowboard bindningar är en viktig del av din utrustning eftersom de håller fast dina fötter på snowboardet. Det är också genom bindningen du får stöd och stelhet tack vare highback'en (delen bakom din vad) samt via baseplate, som är botten på bindningen. De flesta snowboardbindningarna är med två spännen, ett ankelspänne och ett tåspänne. De har justerbara highback's och en roterbar platta eller disk i mitten av basplattan, denna fäster bindningen på snowboarden.

Snowboardets bindningssystem

Alla snowboards kommer med förborrade hål till skruvar. De flesta märkena som gör snowboard bindningar gör snowboards som använder 4 skruvar (standard system). Ett undantag är Burton snowboards som använder ett två-skruvars "slider-channel" system på de flesta av deras modeller (även kallad EST). Det ger oändliga justeringsmöjligheter. Var säker på vilket bindningssystem ditt snowboard använder. De flesta bindningar kommer med flera olika diskar så de passar olika bindningssystem.

Snowboard bindingarnas spännen

De finns tre typer spännen:

  • Toe cap spänne som sitter på fronten av booten för en komfortabel och stabil passning. Detta spänne hjälper med att hålla foten på plats i heel-cupen eftersom den sitter längst ut på spetsen av booten för att ge mer direkt kontakt med boardet.
  • Traditionelt tåspänne som oftast hittas på billigare bindningar och håller endast foten på plats. Den kan inte användas som en Toe cap.
  • Ankelspänne som sitter säkert över ankeln för att hålla foten på plats. Detta spänne är större och mjukare och är en viktig del av snowboardbindningar.

Snowboard bindningarnas highbacks och baseplates

Highback och baseplate överför energin från din rörelse till snowboardet. Styvare highbacks och baseplate ger ett snabbare och mer direkt grepp, men kan också leda till trötthet och kramper i benen, så om du är ny på snowboard, endast har begränsad erfarenhet eller åker mycket park bör du välja en bindning med mjukare flex.

Storleken på snowboard bindingarna ska passa storleken på bootsen och de kommer oftast i small, medium och large. Rätt storlek kommer säkert hålla dina boots på plats i bindingen. En tumregel när du väljer bindningar är:

  • Small = Män: strl. 36-41, kvinnor: strl. 34-36,5
  • Medium = Män: strl. 41-44, kvinnor: strl. 36,5-40
  • Large = Män: strl. 43+, kvinnor: strl. 40+

Om spännena inte passar helt när du packar ut dina nya snowboard bindningar behöver du inte oroa dig, de är justerbara. Det viktigaste är att dina boots passar inom bredden på bindningen och i heel-cupen.

SkatePro