×
Meny

Aggressive Skate Frames

  Filter
Varumärken
Ramtyp

Bra att veta

De olika typerna av aggressive skate frames

Aggressive skate frames är den viktigaste delen av din setup. De håller inte bara hjulen på plats, men det är också denna del du använder för att utföra grinds - vilket är en stor del av sporten. De flesta frames är gjorda av tjock plast så att de ska klara av de hårda smällar som uppstår när man grindar.

Alla aggressive skate frames är tillverkade för att monteras enligt "Universal Frame System" (UFS), vilket betyder att alla frames passar med alla aggressive kängor på marknaden, oberoende av märke. Tack vare UFS frames kan du enkelt och praktiskt anpassa din aggressive skates hur du vill.

Olika typer av aggresive skate frames

Det finns en stor variation av olika aggresive skate frames, men de tre vanligaste är anti-rocker, flat och freestyle.

ANTI-ROCKER

Anti-rocker frames är den mest populära typen och är generellt sett vad som rekommenderas för de som vill börja med aggressive skating. Denna typ använder fyra hjul på varje frame men de två hjulen som sitter i mitten är mindre och gjorda av hård plast. Denna typen av design lämnar en stor skåra i mitten som tillåter dig att grinda.

FLAT

Flat frames är tillverkade för att ha 4 hjul i samma storlek. Jämfört med en anti-rocker frame så kommer alla fyra hjulen att nudda marken. Denna konstruktion ger dig denna bästa kontrollen av alla setups och passar perfekt till att skejta bowls och transition. Eftersom all din vikt fördelas jämt, kommer dina hjul sannolikt hålla längre.

FREESTYLE

Freestyle frames känns igen igenom att de har två hjul på varje fot. Detta gör så att det finns ett stort mellanrum i mitten av ramen. Tack vare denna design är dessa frames optimala för att grinda och säkerställer att du inte kommer att få wheel bite. Med en freestyle frame har du möjligheten att grinda flera olika hinder.

Oavsett vilken typ av frame du väljer är det viktigt att den är stor nog att passa din hjul. Om du letar efter en ny uppsättning hjul till din aggressive setup, spana in våra Aggressive skate hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor