×
Meny

Kompletta Longboards

  Filter
Varumärken
Deck längd
Truck typ
Åknings stil

Bra att veta

En komplett longboard - Ett bra första val

Oavsett om du är ny till longboarding eller en något erfaren åkare är en komplett longboard ett bra val.

So vad är fördelen med att köpa en komplett longboard istället för att samla alla delar själv och sätta ihop dem? Det finns många anledningar.

För det första så är du säker på att få en longboard setup där alla delarna passar perfekt ihop. Sedan har även tillverkaren satt ihop de olika delarna för att passa till ett specifikt ändamål, så att du inte får en board som åker märkligt.

För det andra får du en board som redo att åkas på direkt ut ur förpackning; det är skönt, snabbt och enkelt.

Sist, med en komplett board får du en mycket bra board till ett bra pris. När tillverkaren samlar alla delar på ett ställe sparar de på kostnader, men det är fortfarande samma kvalitet som om du skulle samla en custom setup.

Longboards till cruising, tricks, downhill och transport

Det finns olika typer longboards på marknaden, var och en för ett specifikt användningsområde. Dessa är följande typer av longboards:

Cruiser Longboards

Cruiser boarden är förmodligen den typ av longboard du först kommer att tänka på när man tänker på longboards i allmänhet. De är livliga att köra på och, som namnet antyder, är de utformade för att cruisa runt och bara njuta av omgivningarna - det handlar alltså inte om tricks eller hastighet. Med cruising longboards pushar du boarden eller pumpar dig genom landskapet. De är också bra att använda som ett transportmedel som snabbt kan få dig från punkt A till B.

Carving longboards

Carving longboards är utformade till pumpning. Med dynamisk swing känns denna longboarding stil nästan som att åka snowboard eller powersurfing på asfalt. När du använder din Carver board kan du pumpa boarden för att uppnå och hålla farten, eller så kan du göra djupa S-formade svängar för att sakta ner och alltid ha kontroll på hur fort du kör.

Dancing longboards

Dancing longboards eller dancer boards är på väg att röra sig med stil. Detta är den typ longboard, måste du ha om du verkligen vill vara konstnärlig och dans på boarden under crusing. Med en dancing longboard tillåter dig att vara kreativ på boarden med steg som tvär stepping, gå plankan, ser tillbaka och andra dans rörelser som du kan skaka ur rockärmen.

Freestyle longboards

Syftet med freestyle longboarding är att utföra tricks. Därför, om du letar efter en longboard som kan användas för mer än cruising och transport, kan det vara fördelaktigt att välja en freestyle longboard, så att du kan lägga till tricks till dina rides - f.eks. manuals, hand spins och olika hopp.

Freestyle är också ofta i kombination med dancing-stilen, där en eventuell trinserie kan börja med cross-steps till nose manual och avsluta serien med en shove-it.

Freeride longboards

I freeride vill man göra slides och tricks antingen neråt eller på plana ytor. Freeride har många likheter med downhill, men skiljer sig genom att vara mer trick-orienterad.

Den största skillnaden mellan freeride och freestyle boards är decket. Freeride deck är styvare och reagerar omedelbart, eftersom de inte har samma bounce som freestyle deck. Detta gör dem lämpliga till slides.

Downhill longboards

Downhill longboard handlar om hastighet och det bästa sättet att uppnå hastighet är naturligtvis i nedförsbacke. Med downhill longboards kommer du därför att söka ditt adrenalin i branta backar där du kan gå snabbt (kom ihåg att följa de lokala trafikreglerna för att undvika olyckor). Downhill longboards är också avsett att göra slides, vilket är ytterst nödvändigt i denna typ av longboarding, där du inte använder bromsar. Därför måste du göra slides för att kontrollera och minska hastigheten.

Downhill longboarding är lämpligt till erfarna åkare som redan behärskar longboardings grundläggande tekniker.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor