Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kompletta Longboards

  Filter
Varumärken
Deck längd
Truck typ
Åknings stil
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Vad är en longboard för något?

Longboards är brädor med långa och breda decks. De finns i flera olika former som är anpassade till specifika åkstilar och har i allmänhet stora mjukare hjul. Dessa egenskaper gör longboards perfekta för cruising, freestyling, downhill eller bara vardaglig åkning.

Jämfört med en vanlig skateboard ger en longboard skateboard en mycket jämnare och mer surfingliknande åkupplevelse. Longboards möjliggör också högre hastigheter än skateboards på grund av deras stora hjul. De är generellt sett bra nybörjarbrädor, eftersom du inte behöver lära dig några trick för att ha kul med dem.

Longboard cruiser - vad är viktigt att veta?

När du väljer en longboard finns det några saker som du bör känna till innan du fattar ett beslut. Det finns flera olika typer av longboards på marknaden, var och en för ett visst användningsområde, och de kategoriseras vanligtvis enligt följande: longboard cruisers, carving longboards, freestyle longboards, dancing longboards, freeride longboards och downhill longboards.

Dessa olika typer varierar i konstruktion och form. En cruiser longboard är vanligtvis den bäst lämpade longboarden för nybörjare, och deras former och design är ofta surfinspirerade. Det är också förmodligen den typ av longboard som först dyker upp när man tänker på longboards i allmänhet, särskilt en pintail longboard. Dancer longboards är byggda med de längsta decksen, medan downhill och freeride longboards är konstruerade för att vara styva för optimal hastighet och kontroll.

Longboards finns också i två olika typer av truckmontering, top mount och drop through. Drop through truckar är superlätta att göra fart med och lämpar sig generellt sett väl för downhillåkning eftersom de ger god stabilitet, medan de mer traditionella top mount truckarna vanligtvis förekommer på cruiser och dance longboards.

Longboard nybörjare - en komplett longboard är ett bra alternativ

Oavsett om du är nybörjare eller avancerad är en komplett longboard ett bra val med många fördelar.

Först och främst garanterar en komplett bräda att du får en longboard setup där alla delar passar med varandra. Tillverkaren har satt ihop en setup som passar en viss åkstil och ett visst syfte. För det andra är brädan redo att åka på så snart du plockad ut den ur lådan. Det är trevligt, snabbt och enkelt!

Sist men inte minst, med en komplett longboard får du en bra setup till ett bra pris. När tillverkaren monterar alla delar på ett och samma ställe skär de ner på kostnaderna, men kvaliteten förblir hög.

Du kan hitta mer information om de olika longboardtyperna, formerna och truckarna i vår omfattande guide för Köp av longboards.

Mini longboard - vilken storlek?

Det viktigaste man ska tänka på när det kommer till storlek på longboard till barn är längden på brädan - som bör vara någonstans mellan 32" - 40", beroende på barnets längd. Ju längre åkaren är desto längre behöver decket vara. Att decket är i rätt storlek är viktigt - en bräda som är för stor gör det svårare att manövrera och gör det mindre kul att åka. Generellt bör en tonåring välja longboards i vanlig storlek.

Kom ihåg att det är en del av inlärningsprocessen att falla omkull, så det är viktigt att ditt barn har rätt skydd på sig.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor