MENY
×

Cruiser Longboards / Carver Longboards

  Filter
Färger
Varumärken
Deck längd
Hjul diameter
Truck typ
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Cruiser longboards - till cruising och transport

På denna sida hittar du ett bra urval av cruiser longboards och carver boards.

Cruiser boarden är förmodligen den typ av longboard du först kommer att tänka på när man tänker på longboards i allmänhet. De är livliga att köra på och, som namnet antyder, är de utformade för att cruisa runt och bara njuta av omgivningarna - det handlar alltså inte om tricks eller hastighet. Med cruising longboards pushar du boarden eller pumpar dig genom landskapet. De är också bra att använda som ett transportmedel som snabbt kan få dig från punkt A till B.

Vi rekommenderar en cruiser longboard om du bara vill cruisa runt, eller om du är nybörjare på longboarding och ännu inte har hittat din egen stil. Efter lite övning kan du justera boarden till att passa din longboarding stil.

Carver longboards - surfa på asfalt

Carver longboards är utformade till pumpning. Med dynamisk swing känns denna longboarding stil nästan som att åka snowboard eller powersurfing på asfalt. När du använder din Carver board kan du pumpa boarden för att uppnå och hålla farten, eller så kan du göra djupa S-formade svängar för att sakta ner och alltid ha kontroll på hur fort du kör.

De longboards på denna sida, som är speciellt utformade för carving, består i allmänhet av en uppsättning tekniska aspekter som gör dem särskilt lämpliga för denna speciella stil. Men eftersom de olika longboarding stilarna tenderar att överlappa varandra, är det möjligt för dig att uppgradera din vanliga cruiser board för optimerade carving/sväng-egenskaper (se nästa avsnitt).

Uppgradera din cruiser longboard till andra stilar

Även om cruiser longboards är särskilt utformade för att cruisa runt med, kan du ändå uppnå höga hastigheter och uppgradera delar för att få en del av samma egenskaper som de andra longboards har. Naturligtvis är det mest optimalt att använda en longboard för avsett ändamål, men om du nu bara är lite nyfiken och vill ha ett smakprov på några av de andra stilarna, kan du göra några ändringar på din cruiser. Tabellen nedan visar hur du kan uppnå de övergripande egenskaperna hos de andra typerna.

Carver

På denna sida hittar du redan Carver longboards speciellt utformad för kraftfull carving, men genom att lossa trucksen på din cruiser longboard är det möjligt att optimera dens carving/svängfunktioner. Lossa dina truckar successivt tills de är så rörliga som du vill. Med lösare truckar kan lätt pumpa boardenn och göra skarpa, djupa svängar.

danCING

Om din cruiser longboard redan är i den långa änden - minst 40" lång och inte har allt för unik deckdesign - kan du även använda den till dancing. Den långa formen ger dig en bra plattform till boardwalking, där du flyttar dig fram och tillbaka på borden, och även freestyle tricks.

DOWNHILL

Din cruiser board måste vara minst 38" långt för att du kan använda den till downhill och du måste också ha större truckar och hårdare hjul - typiskt 86A. Med ett längre deck och bredare truckar får du en mer riktningsstabil board och risken för att boarden börjar skaka i hög hastighet minimeras. Hårdare hjul gör det också lättare för dig att gör slides jämfört med mjukare hjul, som i sin tur dock kommer att förhindra en slide på grund av den ökade mängden grepp i mjukare hjul.

Vänligen kontakta vår kundtjänst om du vill veta hur du kan uppgradera din cruiser longboard för att passa din körstil.

Cruiser longboards - klassiska former

Formen på longboards handlar i huvudsak om stil. Ditt val av board typ handlar därför mest om din personliga smak. Klassiska cruiser longboards som Pintail och Fishtail boards har en surf-inspirerad look för att skapa en surf vibe på gatan. Inspirerade av dessa klassiska longboards uppstod andra former. Genomförandet av Kicktail till exempel var en av de första ändringarna av den klassiska longboarden och gjorde det möjligt att göra snävare svängar.

Kolla in vårt enorma utbud av cruiser och carver longboards denna sida!

För mer information om longboards kan du läsa vår guide Köp av longboards .


Sitter du fortfarande inne med frågor? Kontakta kundtjänst , som alltid står redo till att guida dig.