×
Meny

Skate Rullskidpjäxor

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Kompatibla Bindningar

Rullskidpjäxor eller längdpjäxor för skate stil?

Rullskidpjäxor för skate stil delar många likheter med skate pjäxor för längdskidåkning, så som en hög och stel cuff för bättre ankelstöd samt en hård sula för optimal kraftöverföring. Så om du redan äger ett par skate pjäxor för längdskidor, kan du fortsatt använda de till dina rullskidor.

Dock så kan pjäxor för längdskidåkning bli rätt obekväma i varmare temperaturer på grund av det tjockare fodret. Rullskidpjäxor är bättre anpassade för varmare väder eftersom de är tillverkade av material med bättre ventilation. Utöver det är även vissa modeller av skate rullskidpjäxor öppna vid ankeln för att ytterligare förbättra ventilation och hålla fötterna fräscha under långa pass i sommarvärmen.

Välj rätt skate pjäxor för åkning med rullskidor

När du köper rullskidpjäxor för skate stil ska du se till att dessa sitter perfekt på din fot. Detta är viktigt för att undvika blåsor och för att förhindra att dina fötter glider runt inne i pjäxan. Generellt så bör du välja en rullskidpjäxa med en liknande passform till dina träningsskor. Men vi rekommenderar alltid att kolla in storleksguiden för bästa passform.

En annan viktig faktor att överväga är kompatibla bindningar. Se till att välja ett par rullskidpjäxor som matchar bindningarna på dina rullskidor.

Om du är ute efter mer information om pjäxor och dess skillnader, kan du spana in vår guide för Köp av Längdpjäxor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor