×
Meny

Skateboard, Longboard och Cruiser Board

Bra att veta

Skateboard, Longboard eller Cruiser - Bemästra din bräda

Vi erbjuder ett stort utbud av boards för varierande åkstilar. Oavsett om du föredrar skateboard i street och park, downhill longboard eller vardaglig cruising så har vi en bräda som passar dig.

Vilken typ av board ska man välja?

Alla brädorna har olika fördelar. Vilken som är rätt för just dig beror på vilken åkstil du föredrar.

Skateboard

Du kan använda en skateboard för antingen vert, street eller park. Om du har ett intresse för street åkning bör du välja mindre hjul då de för dig närmare underlaget och bidrar till stabilitet. Om du tycker om att åka i större ramper kan du istället använda lite större hjul. Ett skateboard deck tillverkas vanligtvis av lönn, där kanadensisk lönn är det starkaste. Lönn passar perfekt till skateboard deck då det är mycket hållbart och behåller sin form trots slag och hårda landningar.

Longboard

En longboard finns tillgänglig i flera olika varianter. Du kan använda en longboard för carve/cruising, freeride, downhill race, freestyle eller dance. En cruiser longboard är perfekt för nybörjare och för alla som vill glida längst med gatorna. Longboards för downhill race är designade för hög hastighet. Längden hos en dancer longboard ger dig möjlighet för att gå eller dansa längst med brädan medans du åker, vilket är inspirerat av åkning på längre surfbrädor. Freeride och freestyle brädor passar fint för dig som vill göra tricks på plan yta. Longboard decks behöver inte alltid tillverkas av endast lönn. Bambu och glasfiber är även vanligt förekommande material i dessa deck.

Cruiser board

En cruiser boards kommer antingen med ett deck av trä eller nylon. Trä cruisers har en old-school design och är ofta av samma storlek som en vanlig skateboard. Nylon cruisers är oftast ganska små och är därför lätta att manövrera och bära med sig. Både trä och nylon cruisers har relativt stora och mjuka hjul vilket resulterar i en kombination av hastighet och gott grepp. En cruiser board är ett populärt val då de är enkla att manövrera och glida runt på samtidigt som dess snygga färger och designs utgör ett trendigt tillbehör i vardagen.

WaveBoards

Waveboards skiljer sig en del från andra brädor. Istället för ett deck, så har dessa två deck plattor som är sammankopplade med en stav i mitten. Du skapar fart på waveboarden genom att vrida de två deck plattorna i motsatta riktningar. En waveboard skiljer sig därför från andra boards både när det gäller design och teknik.

Snow skateboard

En snow skateboard har likheter med både en skateboard och en snowboard. Med en snow skateboard har du möjlighet att köra i snön och göra olika tricks - även om det bara finns lite snö. Fördelen med en snow skateboard är att den är lätt att använda och ta med, och i jämförelse med en snowboard behövs här inga bindningar eller boots.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor