×
Meny

Skateboards, longboards och cruiser boards

Bra att veta

Letar du efter en ny board?

Vi har ett stort urval av brädor för olika ändamål. Oavsett om du är för gatu, park, downhill eller bara cruising, har vi en board som passar dig.

Vilken board ska du välja?

Varje typ av board är avsedd för ett specifikt syfte, och därför har några speciella egenskaper och fördelar. Vilken board som passar dig är en smaksak.

Skateboards

Du kan välja en skateboard för antingen gatu eller park åkning. Om du mest kör gatuåkning, så ska du välja små hjul, eftersom de kommer att få dig närmare marken, vilket ger mer stabilitet. Om du kör på ramper, är det en bra idé att använda större hjul, eftersom de ger extra fart. Skateboard decks är nästan alltid gjorda av lönn. Kanadensiskt lönnträd är den starkaste typen, och anses också vara den bästa kvaliteten. Fördelen med lönn är att det är slitstarka och formstabila trots våldsamma sammandrabbningar och landningar.

Longboards

Det finns många olika typer av longboards. Du kan bland annat ha longboards för carving/cruising, freeride/downhillåkning och dancing/freestyle. Cruiser longboards väl lämpade för nybörjare och alla som vill cruisa runt på gatorna. Longboards för downhill är konstruerade för hög hastighet. Dancing och freestyle longboards kännetecknas av en extra lång design som gör att du kan flytta runt boarden medan du kör. Denna longboardstil är inspirerad av att surfa. Longboard decks är inte nödvändigtvis gjorda av lönn. Bambu och glasfiber är också vanliga material när det kommer till longboard decks.

Cruiser boards

Cruiser boards har oftast antingen trä eller nylon deck. Trä cruisers har en old-school design och är ofta samma storlek som en vanlig skateboard. Nylon cruisers är oftast ganska små och är lätta att manövrera och bära med sig. Både trä och nylon cruisers är relativt stora och mjuka hjul vilket resulterar i en kombination av hastighet och god väghållning. Cruiser boards är mycket populära eftersom de är lätta att cruisa med på staden, och deras färgrika design gör dem också moderna livsstilstillbehör.

Wave Boards

Wave Boards skiljer sig radikalt från andra boards. Istället för att ha ett deck, så har de två däck-plattor som är förbundna medelst en torsionsstav. Du skapar fart på waveboarden genom att vrida de två däcksplattorna i motsatta riktningar. Wave Board skiljer sig därför från skateboards både när det gäller design och teknik.

Snow skateboards

En snö skateboard har likheter med både skateboard och snowboard. Med en snö skateboard har du möjlighet att köra i snön och göra olika tricks - även om det bara finns lite snö. Fördelen med en snö skateboard jämfört med en konventionell snowboard är att den inte kräver snowboardskor och bindningar för att användas, och det är därför både enkelt och snabbt att gå ut i snön och komma igång.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor