×
Meny

Skateboards, Longboards och Cruiser Boards

Bra att veta

Vad är brädsport?

Brädsport är en form av extremsport där olika typer av brädor används som huvudutrustning. De kännetecknas av fart, tricks och framför allt av den adrenalinkick de ger.

Några av de vanligaste och mest populära brädsporterna på land är skateboardåkning, longboardåkning och olika former av street surfing. De använder alla brädor som består av samma delar: ett deck, truckar och en uppsättning hjul. Varje sport har dock sin egen unika design och stil som skiljer den från de andra.

Skillnaderna mellan att åka skateboard och longboard

Skateboardåkning utövas vanligtvis på gator med slät asfalt och i skateparker som vanligtvis har ramper, räcken och ledges. Skateboards är utformade för trick och är vanligtvis utrustade med mindre och hårdare hjul.

Longboards har större däck, större och mjukare hjul och ett större utbud av former och mönster jämfört med skateboards. Detta gör att åka longboard är en mer mångsidig sport. Den kan utövas i stadsmiljöer, i böljande områden samt på landsbygdens mer ojämna vägar. Longboardåkning omfattar många discipliner, allt från dans till downhill, men det är också ett roligt transportmedel.

Cruiser skateboards innehåller vissa funktioner från både skateboards och longboards. Detta gör dem till ett optimalt val för cruising och för de som fortfarande letar efter sin teknik och körstil.

Fördelarna med brädsporter

Att utöva någon typ av brädsport är bra för ditt sinne och din kropp. De är ett utmärkt sätt att förbättra din balans och koordination samt ger ett träningspass för hela kroppen. Och eftersom du har så roligt när du åker på din bräda känner du inte ens att du tränar!

En annan fördel med brädsporter är deras stressreducerande egenskaper. De håller ditt sinne sysselsatt i timmar, och glädjen att utveckla färdigheter och lära sig nya trick kommer garanterat att ge dig ett leende på läpparna.

Sist men inte minst är brädsporter relativt billiga att börja med. Brädor för nybörjare är överkomliga, och när du väl har din bräda och en uppsättning skyddsutrustning är du redo att börja. Men var försiktig, du kan bli beroende av att anpassa din bräda med de nyaste och häftigaste delarna!

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor