×
Meny

BMX Hub Guards

  Filter
Varumärken
Axel diameter
Driver sida

Vad är BMX hub guards?

För att undvika skador på ditt BMX nav och ekrarna så är det en god ide att använda sig av bmx hub guards. En hub guard är ett koniskt format lock som sitter på utsidan av fram eller bak navet i mitten av hjulet. Då många åkare utför grinds på rails och ledges så agerar en hub guard som en sköld som skyddar hjulet. De kan även minska friktionen, vilket gör dina grinds smidigare och längre.

När du väljer BMX hub guards är det viktigt att veta vilken typ du ska leta efter. Front hub guards är kompatibla med en 10 mm axel, och rear hub guards med en 14 mm axel. Det är även skillnad på driver side hub guards och non driver side hub guards. Alla driver side modeller har en utskärning som ger kedjan möjlighet för att röra sig utan begränsning.

Universell hub guard och material

Du kan hitta några märken som erbjuder universella BMX hub guards. Dessa fungerar med de flesta set-ups och behöver inte vara märkesspecifika efter märket på din cykel.

BMX hub guards tillverkas av många olika material men de två vanligaste är nylon och aluminium. En hub guard av nylon förser dig med en enklare grinds i jämförelse med de av aluminium. Dock så är de av aluminium mer hållbara. Oavsett vilken typ du väljer så bör du alltid ha hub guards installerade när du utför grinds, då det ger dig en smidigare åkning.

Genom att skydda nav och ekrar med BMX hub guards behöver du inte byta delarna lika ofta. Men när tiden kommer och det är dags för nya delar, så erbjuder vi ett stort utbud så att du kan fortsätta rulla. Spana in vårt sortiment med BMX Hjul Tillbehör och BMX Nav.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor