×
Meny

Kiteboarding Trapeze

  Filter
Varumärken
Storlek
Trapez-Typ
Kön

Bra att veta

Kiteboard trapezer är en essentiell del av utrustningen

En kitesurfing-sele ser till att dragkraften av kiten går till centrum av din kropp och inte till dina armar.

Det finns en del kiteboarding-selar att välja på. Vad du ska välja beror på din åkstil och hur selen passar dig. Ta din tid när du ska väla en kite-sele, en obekväm eller dåligt sittande sele kommer att påverka din prestation negativt.

Så vilken sele ska jag välja?

De två mest populära typerna av kitesurfingselen är:

Sittsele:

Den här typen av kite-sele ger dig bra stabilitet tack vare dess konstruktion. En sittsele sitter runt din ländrygg, dina höfter och har benremmar. Den här designen ger dig en lägre krok och därför en lägre dragpunkt av kiten, vilket ger dig bättre stabilitet och hög komfort. Detta gör det enklare att lära sig att kitesurfa. En sittsele är inte bara ett bra val för nybörjare, det är även ett bra val om du har ryggproblem.

Det är sällan kitesurfare vill använda sittsele när de väl har lärt sig att kitesurfa, så det kan vara en god idé att fundera ut om du vill investera i en sådan eller en annan typ av sele. Dessutom bör du vara medveten om att en sittsele begränsar din rörlighet jämfört med andra selen.

Midjesele:

Den här typen av kitesurfing-sele sitter runt din midja. Till skillnad mot sittselen har den inga benremmar och kroken sitter högre. Den här konstruktionen ger dig bra rörlighet för benen och bålen, och det faktum att kroken sitter högre gör det lättare att kroka ur och i - det är även därför de flesta freestyle och Wakestyle kitesurfare använder midjesele. Om du väljer midjesele bör du vara medveten om att det kräver att man spänner kroppen mer, vilket betyder att du måste använda din bål och dina magmuskler. Dessutom kan denna typ av sele vara lite hård mot revbenen.

Vad du än väljer så erbjuder vi dig ett stort urval av modeller från olika märken. Från budgetvänliga modeller som gör ett bra jobb så du kan ge dig ut på vattnet och köra, till modeller med mycket funktioner och extra komfort, stöd och förmåner för de som bor på sin kiteboard.

Har du några frågor? Tveka inte på att kontakta vårt Customer Connection Team.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor