Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kite Trapeze

  Filter
Varumärken
Storlek
Trapez-Typ
Kön

Din kite sele avgör din upplevelse ute på vattnet

En av de viktigaste delarna av din kitesurfing utrustning är ditt kite sele, eller kite trapeze, som det även kallas. Denna del kopplar åkaren till kite baren, och överför kraften från kiten till kroppen. Ett kite sele är tillverkat för att vara hållbart, starkt och stabilt för att kunna motstå krafterna från kiten och vinden.

När du väljer en kite trapeze är det viktigt att den är säker och samtidigt har en bekväm passform. Om du har på dig en sele som är obekväm kommer det troligtvis att göra din kite upplevelse betydligt sämre än vad den kunde vart. Olika modeller har olika storlekar så se till att kolla in storleksguiden för att hitta rätt passform. En kitesurf trapez finns tillgänglig i unisex modell, men även specifika för dam och herr för en optimal passform.

Sittande kite sele vs. midjesele

Ett av de stora besluten du ska ta är huruvida du önskar en sittande sele (seat harness) eller ett midjesele (waist harness). Det finns inget rätt eller fel beslut, men vilken modell du väljer har en påverkan på din kitesurf upplevelse.

Seat harness

Detta är den originella typen när det kommer till kite selen. Det är en större typ av sele som även kommer med remmar som gå runt benen. Denna typ sitter lägre på kroppen vilket innebär att du har en lägre dragpunkt samt tyngdpunkt. Denna design gör det till en passande modell för nybörjare samt vid långdistans race.

Waist harness

Denna typ kommer utan remmar för benen och sitter högre upp på din överkropp. Detta ger dig en ökad rörelsefrihet och mer manövrering när du utför tricks och hopp. De är även mer komfortabla att ha på. Med en trapeze som sitter runt midjan är det svårare att hålla en låg tyngdpunkt men samtidigt lättare att bibehålla en upprest position.

Vill du veta mer om kitesurf och vilken utrustning du behöver? Spana in vår guide Köpa kitesurfing-utrustning för mer information.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor