×
Meny

Cruiser Boards & Skateboard Cruisers

Bra att veta

Vad skiljer en cruiser board från en skateboard?

En Cruiserboard är en blandning av en av en skateboard och en longboard och är generellt inte större än en konventionell skateboard. Formen är ofta inspirerad av old school designs från 70-talets skateboards och det hardware som sitter på liknar det som sitter på en longboard. Denna setup resulterar i en agil och smidig cruiser board för dagligt bruk. Dock så är inte cruiser skateboard bara till för att cruisa runt i stan - de har också blivit en modern livsstils accessoar.

Med sin "kick-tail" har cruiser boarden en deck form som mycket liknar en vanlig skateboard. På andra sidan har dock cruiserboards större truckar än vanliga skateboards. Hjulen är ofta större och mjukare vilket gör dem både snabba och ger bra grepp. Bushingsen är också väldigt flexibla, vilket gör det enkelt för åkaren att svänga och manövrera.

Från skateboards till cruiser skateboards

Skateboardens historia börjar redan på 1940-talet och 1950-talet när de såg den första hemmagjorda boarden med rullskridskohjul. De första kommersiella boardsen gjordes av en surfbutik i Kalifornien. De användes av surfare i de perioder då det inte fanns någon möjlighet att surfa på vågorna.

Det var inte förrän 1970-talet som blev polyuretanhjulet uppfunnet. Denna uppfinning förbättrade skateboardens kvalitet avsevärt. Därefter har skateboardens popularitet vuxit mycket snabbt och man har experimenterat med olika material, storlekar av hjul och truckar etc. Förutom deck av trä gjordes också deck i glasfiber, aluminium och plast. Plastboards har haft en renässans under de senaste åren, och märken som Penny, Stereo Vinyl Cruiser och Globe, som alla gör plastboards, har blivit mycket populära.

Du kan se vårt utbud av olika cruiser skateboards kategorier Penny boards / plast cruiser boards och cruiser boards i trä .

SkatePro