MENY
Boards
Bra att veta

Cruiser boards

Ett Cruiser board är en särskild typ av skateboards, som både fås med trä- och plastikdeck. Dessa cruisers är alla med trädeck.

Vad skiljer ett Cruiser board från ett skateboard?

En cruiser board är en av blanding av ett almindeligt skateboard och en longboard. En Cruiser skateboard är normalt inte större än ett vanligt skateboard, men formen är inspireret av old-school designs av skateboards från 1970’erne, och hardwaren är samtidig den samma, som på ett longboard. Detta setup gör det till ett lätt och handy Cruiser board, det kan användas varje dag. Men ett cruiser board är inte bara ett transportmedel, som kan användas i stan, det är också en livsstils accessory.

Ett Cruiserboard har en form som liknar den på en vanlig skateboard, då de har en ”kick-tail”. Dessutom har cruiser boards högre truckar och större och mjukare hjul än valiga skateboards. De stora, men mjuka hjul ger ett snabbt board med ett bra vägggrepp. Dessutom är truckgummiet mer flexibelt än vad det är på en vanlig skateboard, vilket gör ett cruiser board lättare att manöver och svänga med.

Från skateboard till Cruiser board

Skateboard historia startade helt tillbaka i 1940 talet och 1950 talet, där man såg de första hemgjorda boards med inlines hjul. De första kommercialiserede skateboards blev framställt till en surf butik i Californien. De skulle används av surfare, i perioder var det inte var möjlighet för att surfa.

Först i 1970 talet blev polyurethane hjul upfunnet, vilket förbättrade skateboardens kvalitet betydligt. Därefter steg skateboardets popularitet mycket snabbt, och der blev eksperimenteret med olika material, storlekar på hjul och truckar mm. Ud över brädor gjord i trä, blev det också gjort brädor i fiberglas, aluminium och plastik. Plastik boards har fått en renaissance i de senere år, och brands som Penny, Stereo Vinyl Cruiser och Globe, som alla gör plastik boards, har blivit mycket populära. Du kan se urvalet av plastik cruisers här.

Trygg e-handel