×
Meny

Cruiser Boards & Skateboard Cruisers

Bra att veta

Skillnaden mellan en cruiser board vs. en vanlig skateboard

En Cruiser board är en blandning av en av en skateboard och en longboard och är generellt inte större än en konventionell skateboard. Formen är ofta inspirerad av old school designs från 70-talets skateboards och det hardware som sitter på liknar det som sitter på en longboard. Denna setup resulterar i en agil och smidig cruiser board för dagligt bruk. Dock så är inte en cruiser skateboard endast till för att cruisa runt i stan - de har också blivit en modern livsstils accessoar.

Med sin "kick-tail" har cruiser boarden en deckform som liknar en vanlig skateboard. Dock så har cruiserboards större truckar än en vanlig skateboard. Hjulen är ofta även dem större och mjukare vilket gör dem både snabba och ger bra grepp. Kommer även med väldigt flexibla bushings, vilket gör det enkelt för åkaren att svänga och manövrera.

Från skateboards till cruiser skateboards

Skateboardens historia börjar redan på 1940 och 1950-talet när den första hemmagjorda skateboarden med rullskridskohjul presenterades. De första kommersiella brädorna gjordes av en surfbutik i Kalifornien. De användes av surfare i de perioder då det inte fanns någon möjlighet att surfa på vågorna.

Det var inte förrän 1970-talet som polyuretanhjulet blev uppfunnet. Denna uppfinning förbättrade skateboardens kvalitet avsevärt. Därefter har skateboardens popularitet vuxit mycket snabbt och man har experimenterat med olika material, storlekar av hjul och truckar etc. Förutom deck av trä gjordes också deck i glasfiber, aluminium och plast. Plastboards har haft en renässans under de senaste åren och märken som Penny, Stereo Vinyl Cruiser och Globe, som alla gör plastboards, har blivit mycket populära.

Kolla in våra kategorier Penny Boards / Plast Cruiser Boards och Cruiser Boards beroende på vad som passar dig bäst.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor