MENY
×

Cruiser Skateboards

Cruiser boards

Älskar du också att känna vinden i håret men är trött på att släpa runt en stor board? Då är en cruiser boards ett bra val att ta med på utflykten eller i staden. De kan komma i plast, trä och aluminium, så du kommer säkert att kunna hitta exakt vad som passar din stil.

Vad skiljer en cruiser board från en skateboard?

En Cruiserboard är en blandning av en konventionell skateboard och en longboard. Den finns i både trä och plast deck. Det är oftast inte större än vanliga skateboards, men formen är inspirerad av old-school skateboard designer från 1970-talet, och hårdvaran är samma som på en longboard. Upplägget gör det till en enkel och praktisk board kan du använda vardagligt, på helgerna och på semestern. En cruiserboard är inte bara ett transportmedel som kan användas för stadskörning - det är också en del av din personliga stil.

En cruiserboard påminner i sitt slag om en vanlig skateboard eftersom den har en kicktail. I gengäld cruiser boards högre truckar och större och mjukare hjul än vanliga skateboards. De stora men mjuka hjulen ger dig en board med ett bra grepp. Dessutom är bushingsen mer flexibla än på en vanlig skateboard, vilket gör boarden lättare att manövrera och att svänga med.

Från skateboards till cruiser boards

Skateboardens historia börjar redan på 1940-talet och 1950-talet när de såg den första hemmagjorda boarden med rullskridskohjul. De första kommersiella boardsen gjordes av en surfbutik i Kalifornien. De användes av surfare i de perioder då det inte fanns någon möjlighet att surfa på vågorna. I början av 1970-talet blev polyuretanhjul uppfunnet, vilket förbättrade skateboardens kvalitet avsevärt. Därefter har skateboardens popularitet växt mycket snabbt och man har experimenterat med olika material, storlekar av hjul och truckar etc. Förutom deck av trä gjordes också deck i glasfiber, aluminium och plast. Plastboards har haft en renässans under de senaste åren, och märken som Penny, Stereo Vinyl Cruiser och Globe, som alla gör plastboards, har blivit mycket populära.

Du kan se vårt utbud av olika cruiser skateboards kategorier penny boards / plast cruiser boards och cruiser boards i trä .