Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX pedaler

  Filter
Färger
Varumärken
Pedal Axel diameter
Pedal material

Bra att veta

Vad är BMX pedaler?

BMX-pedaler är en viktig del av din BMX-utrustning. När du letar efter rätt pedaler finns det en hel rad saker att ta hänsyn till, bland annat material, storlek och stift.

En av de första sakerna att bestämma är vilket material du vill att dina BMX-cykelpedaler ska vara tillverkade av. BMX-pedaler finns i en rad olika material, men är vanligtvis tillverkade av metall eller plast. Plastpedaler är lättare och mer prisvärda och finns i en rad färgglada mönster för att anpassa din setup. BMX-pedaler i metall har ett bra grepp, är mer hållbara men är tyngre.

BMX-pedalstorlekar

BMX-pedaler finns vanligtvis i två storlekar, 9/16 tum som finns på de flesta moderna BMX-cyklar och 1/2 tum, som är vanligare på BMXer för barn och äldre modeller. Dessa siffror hänvisar till pedalaxeldiametern. Storleken på din pedal bestäms av vilken typ av vevaxel du har. En 9/16 tum är lämplig för tredelade vevparti medan en 1/2 tum är gjord för endelade vevparti.

Vilka är de bästa BMX pedalerna?

De bästa BMX-pedalerna är de som ger dig ett bra grepp och förbättrar din prestation. Att se till att pedalerna har önskat grepp är viktigt för att undvika att de glider av och skadar dina skenben. Slitna pedaler ger dig sämre grepp, så kontrollera dem regelbundet för att se till att dina skenben förblir säkra.

BMX-stift är viktiga för pedalernas grepp. Stiften förbättrar pedalens grepp, och många pedaler tillåter utbytbara stift som förlänger pedalens livslängd. Stift kan variera i längd: ju längre de är, desto mer grepp ger de - men risken för att skada dina skor och skenben är större.

Om du behöver hjälp med att sätta nya pedaler på din setup kan du kolla in vår snabbvideo om hur man installerar BMX pedaler.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor