×
Meny

BMX pedaler

  Filter
Färger
Varumärken
Pedal Axel diameter
Pedal material

Välj rätt BMX pedaler

BMX cykelpedaler är en viktig del av BMX-cykeln. De används för både balans och acceleration. BMX freestyle pedaler är gjorda för att ta mycket missbruk. De är gjorda av stål, aluminium eller plast. Freestyle BMX-cyklar har vanligtvis stål- eller plastpedaler, medan aluminiumpedaler är vanligast på BMX-cyklar.

Fördelen med stålpedaler är att de är mycket hållbara. En nackdel av pedalerna är vikten, eftersom de kan vara ganska tunga. Plast pedaler är mycket lättare än pedaler i stål, men samtidigt blir de lätt slitna eller förstörda. I sin tur är plastpedaler enkla och billiga att ersätta.

Liksom de flesta andra delar till BMX race cyklar, är pedalerna ofta gjorda av aluminium. Pedaler i aluminium är lätta och hållbara, men inte lika hållbart som pedaler stål. Liksom många mountainbikes har clipless pedaler, de är också utbredda bland BMX race cyklar. Klicka pedalerna garanterar att fötterna är kvar på pedalerna när du kör race. Om du skulle ramla av cykeln, lossar skon dock från pedalen. Klicka Pedaler används endast till Race, inte Freestyle.

Slitna BMX-cykelpedaler har mindre grepp, och som en freestyle BMX-ryttare kommer dina fötter ofta att lämna pedalerna när de gör tricks. Du behöver ett ordentligt grepp för att undvika att glida och skada dina sken eller krascha din cykel. Stöt ett par BMX freestyle cykelpedaler kan orsaka ganska lite smärta för dina skenor.

Vissa pedaler har stålnålar för bättre dragkraft. Stålnålarna är praktiska eftersom du kan byta stiften separat och anpassa hur många stift (hur mycket grepp) du vill ha. Åkare med stålpinnar på pedalerna gör också pedalerna mer hållbara.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor