Tillbaka till skolan
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

BMX pedaler

  Filter
Färger
Varumärken
Pedal Axel diameter
Pedal material

Välj rätt BMX pedaler

BMX pedaler är en viktig del av din utrustning. När du är på utkik efter de rädda pedalerna för freestyle BMX, finns det en hel del att överväga, bland annat material, storlek och pins.

En av de första besluten du ska ta är gällande material. Freestyle BMX pedaler kommer i varierande material men är typiskt gjorda av metall eller plast. Plast pedaler är lättare samt billigare och kommer i en hel del olika färger så att du kan ge din cykel en unik look. Metall pedaler kommer med utmärkt grepp och är mer hållbara, dock så är de tyngre. Metall pedaler har en längre hållbarhet, men plast pedaler är lite billigare att byta ut.

Storlek på freestyle BMX Pedaler

BMX pedaler kommer vanligtvis i två storlekar, 9/16" storleken hittar du hos de flesta moderna cyklarna medans ½" är mer vanligt hos gamla modeller och barn BMX cyklar. Dessa nummer hänvisar till pedalens axel diameter. Storleken på dina pedaler avgörs av det krank set som du har. Generellt så är 9/16" passande för en 3-piece krank medans en ½" är för en 1-piece krank.

Vilka är de bästa BMX pedalerna?

De bästa BMX pedalerna är de som ger dig ett bra grepp och förbättrar din prestanda. Det är viktigt att se till att pedalerna har ett gott grepp för att undvika att du halkar och skadar smalbenen. Nedslitna pedaler kommer att ge dig sämre grepp.

Något som bidrar till pedalens grepp är pins. Dessa förbättrar greppet hos dina pedaler och en del modeller erbjuder reserv pins som man kan ersätta de gamla med, vilket ökar pedalens livslängd. Längre pins ger dig bättre grepp, men de kan också leda till mer skada på dina skor och smalben.

Är Race BMX mer intressant för dig? Kolla då in vårt utbud av Race BMX pedaler.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor